Hakan Kara tarih verdi: Elektriğe ciddi zam kapıda

Hakan Kara tarih verdi: Elektriğe ciddi zam kapıda
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TÜİK'in enflasyon verilerini yorumladı. Kara, yıllık resmi enflasyon hedefinin tutturulmasının zor göründüğünü ima ederken, temmuz-ağustos aylarında ciddi elektrik zammı öngörüsünde bulundu.

Artı Gerçek - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık enflasyonu yüzde 69,8, aylık enflasyonu da yüzde 3.18 olarak açıklamasının ardından gözler, yıllık resmi hedef olarak açıklanan yüzde 36 oranına ulaşılıp ulaşılamayacağına çevrildi.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TÜİK'in bugünkü verilerine bakıldığında resmi hedefin tutturulması için yılın kalanında aylık ortalama enflasyonun yüze 1,7 kadar düşük olması gerektiğine dikkat çekti. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yüzde 36 olarak açıklanan resmi hedefe ulaşmak için "Resmi enflasyonun yılın kalanında aylık ortalama %1,7 olması gerekiyor" dedi.

Kara, şu grafiği paylaştı:

hakan-kara.jpg

'ELEKTRİĞE CİDDİ ZAM KAPIDA'

Hakan Kara'nın bir diğer değerlendirmesi de elektrik fiyatlarına beklenen zam konusunda oldu. Tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkinin grafiğini paylaşan Kara, "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır" dedi.

Kara’nın paylaştığı grafikte, elektrik fiyatlarının normalde TÜFE ile paralel seyrettiği ama Türkiye'nin seçim dönemine girdiği aylarda TÜFE’nin epey altında kaldığı görülüyor. (HABER MERKEZİ)

hakan-kara3.png

Öne Çıkanlar