CHP'li Afyon Belediyesi, Eski TÜGVA yöneticisini başkan yardımcısı yaptı

CHP'li Afyon Belediyesi, Eski TÜGVA yöneticisini başkan yardımcısı yaptı
CHP’li Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal, eski TÜGVA İl Temsilci Cem Kasapoğlu’nu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atadı. Kasapoğlu’nun özgeçmişinde 'Eski TÜGVA yöneticisi olduğu' yazılmadı.

Artı Gerçek - CHP'li Bursa Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğenini belediyeye müdür olarak atamasına ilişkin tartışmalar sürerken Afyon Belediyesi'nde de tepki çeken bir atama kararı alındı.

Yerel seçimlerde, Afyon Belediyesi 74 yıl sonra CHP’ye geçti. Seçim süreci boyunca açıklamaları tepki çeken Afyon Belediye Başkanı CHP’li Burcu Köksal, eski TÜGVA İl Temsilcisi Cem Kasapoğlu’nu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atadı.

ÖZGEÇMİŞİNDE GİZLENDİ

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Afyon Belediyesi’nin internet sitesinde Başkan Yardımcısı olarak atandığı belirtilen Kasapoğlu’nun özgeçmişinde “TÜGVA İl Temsilcisi” olarak görev aldığının gizlendiği görüldü.

eski-tugva-yoneticisi-chpli-belediyede-baskan-yardimcisi-yapildi.webp

Kasapoğlu’nun özgeçmişinde şu ifadeler yer alıyor:

“2009-2015 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde farklı birimlerde görev aldı. 2015 yılından bu yana Afyonkarahisar Belediyesi'nde; Mezarlıklar Birim Sorumlusu, Muhtarlık İşleri Müdürü, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü, İtfaiye Müdürü ve Kültür Sosyal İşler Müdürü olarak çalışmış olup; Hali hazırda Temizlik İşleri Müdürü olarak görev yapmaktadır. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne de vekaleten bakmaktadır.”

BOZBEY DE YEĞENİNİ MÜDÜR OLARAK ATAMIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden BURKENT'in yönetim kurulu başkanı olarak atamış, sosyal medya hesabında "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" mesajını paylaşan Furkan Bozbey, profilinde de "BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı" unvanını eklemişti.

CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan atama tepki çekmiş, Bozbey ise atamayı ‘güveneceği kimsenin olmaması nedeniyle yaptığını’ savunmuştu.

Gelen tepkiler sonrası ardından Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyeye bağlı şirketin yönetim kurulu başkanlığına atama kararından vazgeçmişti.

ÖZEL, 'UFAK TEFEK HATALAR' DEDİ

Öte yandan bugün Afyon’a giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediyelerdeki tepki çeken atamalara ilişkin “Çok önemli bir sınavdayız, bütün gözler üzerimizde dikkatle bizi izliyorlar, o yüzden okyanusları geçip derelerde boğulmayacağız, ufak tefek atama hataları oluyor hepsini geri aldırıyorum. Bizim belediye kaynaklarını partililere aktarma sıramız gelmedi, Atatürk'ün partisinin iktidar olma sırası geldi” şeklinde açıklama yaptı.

KÖKSAL, DEM PARTİ'Yİ HEDEF ALMIŞTI

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Burcu Köksal, yerel seçimler öncesinde 6 Mart 2024'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında öncesinde DEM Parti'yi hedef almış, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal’ın sözlerini ‘sürçülisan olmuş’ diyerek düzeltmişti: “Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır.”

Köksal’sa Özgür Özel’i yalanlamış, “Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım” demişti. Burcu Köksal daha sonra Twitter’dan Özel’e meydan okumuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar