Halep İç Güvenlik Güçleri duyurdu: Halep’in Kürt mahallelerindeki kontrol noktaları kaldırıldı

Halep İç Güvenlik Güçleri, 1 Nisan anlaşmasının başarıya ulaşması için Şeyh Maksud ve Eşrefiyê’deki kontrol noktalarının kaldırıldığını duyurdu.

Halep İç Güvenlik Güçleri duyurdu: Halep’in Kürt mahallelerindeki kontrol noktaları kaldırıldı

Artı Gerçek- Halep İç Güvenlik Güçleri, 1 Nisan anlaşmasının başarıya ulaşması için Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’deki kontrol noktalarını kaldırdıklarını duyurdu.

Halep İç Güvenlik Güçleri, 1 Nisan anlaşmasının başarıya ulaşması için Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’deki kontrol noktalarını kaldırdıklarını açıkladı. Halep Güvenlik Güçleri’nin resmi sayfasında komutan Mehmûd Elî Merdilî’nin yaptığı açıklamaya göre, “Kontrol noktalarının kaldırılması, niyetimizin samimiyetini göstermek ve anlaşmanın başarıyla uygulanması için atılan adımların bir parçasıdır. Her iki mahalle üzerindeki ambargo halen devam ediyor. Ancak biz anlaşmaların uygulanmasında kararlıyız” dedi.

‘ŞÊXMEQSÛD VE EŞREFİYE HAELP’İN PARÇASIDIR’

Merdilî, “Bazı gruplar dış destekle anlaşmaları bozmak ve durumu krize sürüklemek için çaba harcıyor. Ancak güçlerimiz siyasi çözüm çerçevesine bağlıdır ve bölgeyi bu krizlerden uzak tutacak başka bir yol yoktur. Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinin Halep şehrinin bir parçasıdır. Bu bölgelerdeki durumun kendilerini sorumluluğunda olduğunu ve diyalog yolunun barışın tesis edilmesi ve tüm Suriye’ye yayılmasının tek çözüm” diye belirtti. (MA)

halep suriye