Trump'tan yeni açıklama: Ortadoğu'nun altın çağı olabilir
ABD Başkanı Trump, İran ile kabul edilen iki haftalık ateşkesin ardından yaptığı yeni açıklamada, "Dünya barışı için büyük bir gün! İran bunun olmasını istiyor, artık yeter dediler. Tıpkı ABD'de yaşadığımız gibi, bu Ortadoğu'nun Altın Çağı olabilir" dedi
Artı Gerçek- ABD Başkanı Donald Trump, İran ile 40 gün süren savaşta iki haftalık ateşkes ilan edilmesinin ardından yeni bir açıklama yaptı.
Truth Social isimli sosyal medya platformundan paylaşımda bulunan Trump, "Dünya Barışı için büyük bir gün! İran bunun olmasını istiyor, artık yeter dediler! Aynı şekilde, herkes de öyle!" dedi.
ABD'nin Hürmüz'deki trafiğe yardımcı olacağını söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı:
"Amerika Birleşik Devletleri, Hürmüz Boğazı'ndaki trafik yoğunluğuna yardımcı olacak. Çok sayıda olumlu gelişme olacak! Büyük paralar kazanılacak. İran yeniden yapılanma sürecine başlayabilir. Her türlü malzemeyle dolup taşacağız ve her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak için 'orada bekleyeceğiz'. Bunun olacağına eminim. Tıpkı ABD'de yaşadığımız gibi, bu Ortadoğu'nun Altın Çağı olabilir!!!" (DIŞ HABERLER SERVİSİ)
ABD ve İran arasında ateşkes; Hürmüz açılıyorDünya
Arakçi’den ateşkes mesajı: Hürmüz'den geçiş 2 hafta güvenliDünya
Ateşkes kararı altını uçurduEkonomi
Ateşkesin ardından petrol fiyatlarında sert düşüşEkonomi