Borsada manipülasyon operasyonunda 5 tutuklama

Borsada manipülasyon operasyonunda 5 tutuklama
Borsa bankacılık hisselerinde dolandırıcılık iddiasıyla açılan soruşturmada 5 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Mehmet Akdere de yer alıyor.

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5’i 'piyasa dolandırıcılığı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerin arasında Mehmet Akdere’nin de olduğu öğrenildi.

Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, borsada işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul merkezli dört ilde, haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden sekizi gözaltına alınmıştı. İki şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlendi. . Borsa tarihinin ilk vadeli işlemler krizinin sorumlusu olarak gösterilen Mehmet Akdere'nin yanı sıra Ahmet Can Teoman ve Bekir Sani Karayal'ın eşinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilmişti. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

Öne Çıkanlar