Cengiz Holding, şimdi de Artvin'in suyuna göz dikti

Cengiz Holding, şimdi de Artvin'in suyuna göz dikti
Cerattepe’de altın madeni işleten ve büyük bir talana yol açan Cengiz Holding, şehrin su kaynağının bulunduğu yere 50 tonluk su tankı koyarak yasa dışı şekilde su aldı.

Artvin’in Cerattepe bölgesinde büyük bir çevre tahribatı yaratarak maden faaliyeti yapan Cengiz Holding, şimdi de halkın suyuna göz koydu. Tüm Artvin’e içme suyu sağlayan Satemo mevkiindeki kaynaktan su kaçıran şirket, "Yanlışlıkla olmuş" dedi. Belediye, durumu savcılığa bildirdi.

İnternete düşen yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve 'Bu milletin a... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken iş insanı Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in Artvin’e verdiği zararlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Maden ocaklarıyla delik deşik edilen Artvin’de şimdi de maden ocağının ihtiyacı olan su, izinsiz bir şekilde halkın su kaynaklarından kullanılmak istendi.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Belediye Başkanı Yardımcısı Cüneyt Öztürk, ormanlık alandaki kaynaktan su kaçırmaya çalışan ve suçüstü yakalanan şirket yetkililerinin, yaptıkları ortaya çıkınca "Özür dileriz. Yanlışlık olmuş" dediğini söyledi. Öztürk, suç duyurusunda bulunduklarını da ifade etti.

Suların bulanık akması üzerine şikâyet alan Artvin Belediyesi, kaynaklardaki durumu kontrol etmek üzere görevlendirdiği kişileri Dere Mahallesi Satemo mevkiindeki su kaynağına kontrole gönderdi. Ormanlık noktada inceleme yapan belediye yetkilileri, su kaynağının başladığı noktada bir adet ekskavatör iş makinesi ve yaklaşık 50 tonluk su tankı olduğunu gördü. Şüpheli durum üzerine belediyeye ait zabıta ekipleri, söz konusu alanda nöbet tutmaya başladı.

Nöbet sırasında kontrol amaçlı bölgeye gelen Cengiz Holding çalışanlarını fark eden zabıta ekipleri olayı yetkililere bildirdi. Devlet Su İşleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Artvin Belediyesi adına ortak bir tutanak tutan yetkililere, şirket çalışanlarının cevabı "Yanlışlık olmuş" oldu.

Belediye, tutanakla birliklte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şirketin ne kadar su aldığı ise henüz bilinmiyor.

ŞİRKET YASADIŞI İLERLİYOR

Konu ile ilgili açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, suyun yatağının da bozulduğunu ifade etti.

Şirketin tamamen yasa dışı yollarla su almaya çalıştığını vurgulayan Karahan, "Su almak istenen yerin, şehrin içme suyunu besleyen kaynak olduğu ayrıca yapılan bu yasadışı su alma çalışmasıyla şehrin suyunun bulandığı ve sağlık açısından tehlike oluşturduğu, bir adet ekskavatör ve 50 tonluk su tankının alanda olduğu kurumlar tarafından tespit edilerek tutanak altına alındı" diyerek, bundan sonraki yasal sürecin takipçileri olacaklarını, her zaman Artvin halkının haklarını savunacaklarını ve yaşam kaynaklarının yok olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Karahan ayrıca, "Şirketin bu kanun tanımaz, yasadışı çalışmalarını teşhir etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar