KESK’ten ‘geçinemiyoruz’ mitingine çağrı

KESK’ten ‘geçinemiyoruz’ mitingine çağrı
KESK Mardin Şubeler Platformu, yaptıkları açıklama ile 'Geçinemiyoruz' diyen tüm kesimleri 18 Aralık’ta Diyarbakır’da yapacakları mitinge davet etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubeler Platformu, derinleşen ekonomik krize karşı 18 Aralık’ta Diyarbakır’da "Geçinemiyoruz" sloganı ile düzenlenecek olan mitinge çağrıda bulundu. KESK Mardin şubelerinin bulunduğu bina önünde gerçekleştirilen açıklamaya KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher de katıldı.

Açıklamayı KESK Mardin Dönem Sözcüsü Deniz Araç yaptı.

Gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik krizin sadece kur ve piyasa denkleminde değerlendirmenin sorunun sadece bir yüzünü görme anlamına geldiğini vurgulayan Araç, karşı karşıya kaldıkları tablonun genel anlamda sömürü düzeninin özelde de emek sömürüsünün bir sonucu olduğunu söyledi. Ülke bütçesinin önemli bir kısmının savaşa, askeri ihalelere, Diyanet’e ve yandaşlara tahsis edilmesinden dolayı geçinemediklerini kaydeden Araç, "Ülkedeki tüm geçinemeyenler, barınamayanlar ve konuşamayanlar adına; ülkeyi yönetenlere acil çağrımızdır; piyasa dengeleriyle oynamayı bırakın. Demokratik işleyişin ortadan kalkmasına neden olan tüm işleyiş ve uygulamalara son verin. Savaş ekonomisinden, olağanüstü durumlar yaratacak politikalardan acilen vazgeçin. Halkın zenginliklerini yok pahasına satmaktan vazgeçin. Bütün emekçiler nezdinde yok hükmünde olan Toplu İş Sözleşmesi’nden hemen dönüp, emekçileri enflasyon karşısında ezdirmeyecek yeni bir toplu iş sözleşmesi acilen hayata geçirin" dedi.

Araç herkesi Diyarbakır’da yapacakları mitinge davet etti.

'KHK'Lİ YILDIRIM'IN HAYATINI KAYBETMESİ CİNAYETTİR'

Ardından söz alan Döne Gevher de KHK’li Fatma Yıldırım’ın hayatını kaybetmesinin bir cinayet olduğunu söyledi. Gevher, Demirel’in failinin iktidar olduğunu kaydetti. Diyarbakır’daki mitinglerine "Geçinemiyoruz" diyen herkesi mitinge davet etti. 

Sözlerinin devamında cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine değinen Gevher, Garibe Gezer’in cezaevinde hayatını kaybetmesine değinerek, Mardin halkı ve tüm kadınlara başsağlığı dileklerinde bulundu.

Açıklama alkışlarla sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar