Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz: TEM’in tabutuna son çivi çakıldı

Merkez Bankası eski  Başkanı Durmuş Yılmaz: TEM’in tabutuna son çivi çakıldı
'Liranın değerinin düşmesi hedefti ama gelinen noktada bu işin çıkmaz sokak olduğunu gördüler. Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı.'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz Halk TV'de yayımlanan 'Sözüm Var' programına konuk oldu. Durmuş, programda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrasındaki açıklamasını değerlendiriyor. TL üzerinden ihracaatı artırmak için TL'nin değerini bilerek düşürldüğünü dile getiren Durmuş, "Liranın değerinin düşmesi hedefti ama gelinen noktada bu işin çıkmaz sokak olduğunu gördüler. Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı" ifadelerini kullandı.

Durmuş'un konuşması şu şekilde:

"İktidar kur-faiz tartışmasını bir kenara bıraktık, artık reel ekonomi konuşacağız, üretim konuşacağız. Türkiye Ekonomi Modeli uygulayacağız demişti.

Hedefi değersiz Türk Lirası üzerinden ihracatı artırmaktı. Türk Lirasının değerini bilerek düşürdüler. Liranın değerinin düşmesi hedefti ama gelinen noktada bu işin çıkmaz sokak olduğunu gördüler. Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı. Çıkış yolu arıyorlar. Bu programın çalışmayacağını gördük Ortodoks politikalara geri dönüyoruz demiyorlar..

Geri döndük demeden döndüler, ortodoks politikalara döndüler. Olan bu. Bunlar ana yolu bırakıp yan yola çıktılar ama girdikleri yol çıkmaz sokak. Bu bir faiz artışıdır. Klasik AKP politikalarından U dönüşüdür. Ama bu beraberinde bir takım sorunları da yanında getiren bir politika. Zımni bir faiz artırımı yapıldı. Buradan siyasi bir söylem çıkarabilirler. Hem faizi, hem kuru düşürdük diye. Bunu nasıl satabilirler, satarlar mı, zaman içinde göreceğiz.

Piyasa Erdoğan’ın bu söylemlerini satın almadı, şu anda piyasaya kesin bir müdahale var. Gerçeği sabah göreceğiz. Bence kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir. Çünkü bu müdahalenin arkasında bir derinlik yok. Bu güvensizlikle ilgili bir husus. Siyasi iradenin tercihi sonucu oluşmuş bir durum"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar