Pazardaki yurttaş tepkili: Bizi bitirdiler sıfıra vurduk

Pazardaki yurttaş tepkili: Bizi bitirdiler sıfıra vurduk
İstanbul Kağıthane'de Gültepe pazarına alışverişe gelen yurttaşlar fiyatlara bakıp gidiyor. ‘Aradığımız her şey var da alabiliyor muyuz?’ diyen yurttaşlar, ‘Paranın adını unuttuk’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinden edinilen bilgiye göre; günde bin 400 civarında araç girişi olan Bayrampaşa Hali'ne 25 Ocak'ta sadece 131 araç, günde 500 civarında araç girişi olan Ataşehir haline de aynı gün 136 araç girdi. Hale mal gelmemsiyle fiyatlar ortalama 3 lira daha arttı. İstanbul Kağıthane’deki Gültepe pazarına gelen yurttaşlar: "Kar yağışı olmasa da fiyatlar her gün artıyor. Bir şey alamadan eve dönüyoruz" dedi. Zamlara tepki gösteren yurttaşlar ‘her şey var ama sayıyla alıyoruz’ diyerek dert yandı.

1 KİLO BİBER 28 TL

Tezgahlarda pahalılığıyla dikkat çeken başlıca sebze-meyveler ise şunlardı: Çarliston biberin kilosu 26 TL, patlıcanın kilosu 30 TL, kabağın kilosu 20 TL, kıl biberin kilosu 28 TL, Çengelköy salatalığının kilosu 22 TL, domatesin kilosu 12 TL, kırmızı kapya biberin kilosu 18 TL, patatesin kilosu 5 TL, karnabaharın kilosu 8 TL, pırasanın kilosu 7 TL, ıspanağın kilosu 8 TL, havucun kilosu 6 TL, portakalın kilosu 6 TL, ayvanın kilosu 5 TL, mandalinanın kilosu 5 TL, kırmızı elmanın kilosu da 6.5 TL.

Sözcü’de yer alan habere göre ekonomik darboğazla mücadele eden yurttaşlar fiyatlara tepkili.

4 TL OLAN HAVUÇ 6 TL'YE YÜKSELDİ

KAR yağışı fiyatları oldukça etkiledi. Ispanak kar yağmadan önce 5-6 liraydı, şimdi 8-10 lira. Pırasa 4-5 liraydı, şimdi 7 lira. Havuç 4 liraydı, 6 oldu. Karnabahar 5 liraydı, şu anda 8 lira. Yani kar yağışının etkisi çok. Hale mal gelmiyor. Bu yeşillik ürünlerinin hepsi soğuktan etkileniyor. Fiyatların yükselmesi de ondan dolayı. Yurttaş fiyatlara bakıp gidiyor. Alamayan çok.

HER ŞEY VAR AMA ALACAK PARA YOK

Diyorlar ki; ‘aradığınız her şey var.' Aradığımız her şey var da alabiliyor muyuz? Paranın adını unuttuk.

HER ŞEYE ZAM GELDİ

Çaresiziz. Eşim emekli; emekliye zam verdi ama ürünlere de zam geldi. Bizi bitirdiler. Sıfıra vurduk.

SAYIYLA ALIYORUZ

Artık 3-5 tane alıyoruz. Öyle kilo hesabı artık yok. O da çocuklar vitamin alsın diye mecburiyetten.

BU HAFTA GEÇEN HAFTADAN PAHALI

Kar yağışı etiketlere fazlasıyla yansımış. Fakat pazar zaten her hafta bir diğerinden daha pahalı oluyor.

ANLATA ANLATA BİTİRİLMEZ!

Fiyatlara bak ne diyeyim. Nasıl anlatsam! Anlata anlata bitiremem! Eskiden 100 lira ile pazar yapardık.

GÜCÜMÜZ ARTIK YETMİYOR

Fiyatlar çok yüksek. Gücümüz yetmiyor. Çoğumuz elimiz boş eve dönüyoruz. Herkes çok zor durumda.

Öne Çıkanlar