Kayyım Gürsel Tekin'den Sözcü'nün başına getirilen Yılmaz Özdil'e destek

14 gazetecinin işine son verilen Sözcü TV’de yeni yönetim belli oldu. Sözcü Medya Grubu Başkanlığı görevine Yılmaz Özdil getirildi. İpek Özbey, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni oldu. CHP İstanbul İl Başkanlığına kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, Yılmaz Özdil ve İpek Özbey'e destek açıklaması yaptı.

Kayyım Gürsel Tekin'den Sözcü'nün başına getirilen Yılmaz Özdil'e destek

Artı Gerçek- Genel Yayın Yönetmeni, haber müdürleri, spikerler, muhabir ve kameramanlar dahil 14 gazetecinin işten çıkarıldığı Sözcü TV'de yeni yönetim şekillendi.

Yılmaz Özdil, Sözcü ve Korkusuz gazeteleri ile Sözcü TV'yi içeren Sözcü Medya Grubu Başkanı oldu.

İpek Özbey, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni olarak görevlendirildi.

Sözcü gazetesi köşe yazarı Güney Öztürk ise Sözcü TV Genel Müdürlüğüne getirildi.

KAYYIM GÜRSEL TEKİN'DEN YILMAZ ÖZDİL VE İPEK ÖZBEY'E DESTEK

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, Sözcü Grubu'nun başına Yılmaz Özdil’in getirilmesine destek verdi. X hesabından açıklama yapan Gürsel Tekin, şu ifadeleri kullandı.

“Kamuoyuna yansıyan yönetim değişikliğini Sözcü TV açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Uzun süredir tek taraflı bir yayıncılık anlayışının gölgesinde kalan Sözcü TV’nin, halkın gerçek sözcüsü olma niteliğini yeniden kazanmasını umuyoruz. Sözcü Medya Grubu Başkanlığına getirilen Yılmaz Özdil ile Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen İpek Özbey’in tüm bu olumsuzlukları gidereceğine, kanalı daha tarafsız, daha çoğulcu ve gerçek habercilik çizgisine taşıyacağına inancım tam. Yeni yönetimin; kişisel haklara saygılı, herkesin söz hakkını gözeten, tek taraflı yayıncılıktan uzak ve demokratik iletişim kanallarını açık tutan bir anlayışla hareket edeceğine inanıyorum. Sayın Özdil ve Sayın Özbey’e yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu değişimin, geçmişteki yanlış pratikleri geride bırakarak daha özgür, daha adil ve daha kapsayıcı bir gazetecilik dönemine vesile olmasını temenni ederim."

14 GAZETECİ DÜN İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Sözcü TV dün aralarında Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakmakçı’nın da olduğu 14 gazetecinin işine son vermişti.

Kanal, şu gazetecilerle yollarını ayırmıştı:

Özgür Çakmakçı - Genel Yayın Yönetmeni

Hakan Durmuş - Yayın Koordinatörü

Emel Okaygün - Haber Müdürü

Dora Mengüç - Haber Müdürü

Mehmet Bal- Ankara Haber Müdürü

Cem Özkeskin - İstanbul Haber Müdürü

Gülşah İnce - Sunucu

Fırat Fıstık - Muhabir

Meral Danyıldız - Muhabir

Ozan Kelleci - Muhabir

Onurcan Kankal - Kameraman (Haber Merkezi)

Yılmaz Özdil