1 leva 8 lira olunca Bulgarlar gelmeye devam ediyor: Eczanelerde Aspirin kalmadı

1 leva 8 lira olunca Bulgarlar gelmeye devam ediyor: Eczanelerde Aspirin kalmadı
Edirne’de eczanelerin birçoğu, camlarını ve tabelalarını Bulgarca yazılarla donattı.

TL'nin değer kaybetmesinden kaynaklı Edirne’ye akın eden Bulgar turistlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bulgaristanlılar para birimleri 1 levanın 8 liraya denk gelmesinden kaynaklı hem alışveriş yapıp hem de kendilerine göre uygun otellerde konaklıyor. Araçlarıyla ve otobüslerle Edirne'ye günü birlik gelen Bulgarlar şimdi de ilaçlarını kent merkezindeki eczanelerden alıyor.

UZMANLARIN UYARILARINA RAĞMEN ASPİRİNDEN VAZGEÇMİYORLAR

Bulgaristan vatandaşlarının en çok aldığı ilaçların başında ise aspirin geliyor. Bilinçsizce kullanıldığı takdirde ölümcül olabileceği açıklanmasına rağmen, koronavirüs salgınını önlediği iddiasıyla, Bulgaristan vatandaşları kutu kutu aspirin alıyor. Onlarca kutu aspirin alan Bulgaristan vatandaşları, zaman zaman Edirne’de eczanelerde aspirin bırakmıyor.

ECZANELERDE YOĞUNLUK GİDEREK ARTIYOR

Edirneli Eczane Teknisyeni Sevil Özçelik, Bulgaristan vatandaşlarının yoğunluğunun artarak devam ettiğini söyledi. Özçelik, Bulgaristan vatandaşlarının aspirin başta olmak üzere grip ve ağrı kesici ilaçlar aldıklarını belirtti.

Edirneli eczane işletmecisi Ahmet Doktoroğlu da, Bulgaristan vatandaşlarının ciddi anlamda gıda takviyelerine ilgi gösterdiklerini anlattı.

Edirne’de eczanelerin birçoğu, camlarını ve tabelalarını Bulgarca yazılarla donattı. Koronavirüs tedbirlerinin de Bulgarca yazılarla camlara asıldığı görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar