1 Mayıs öncesi Gezi operasyonu

1 Mayıs öncesi Gezi operasyonu
İzmir'de en az 10 kişi, İstanbul'da da RedHack operasyonunda 1 kişi gözaltı alındı.

HABER MERKEZİ - İzmir’de sabah saatlerinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkevleri, Emek Partisi (EMEP), Özgürlük Ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri ile Kaldıraç Dergisi okurlarının evine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Evlerin didik didik arandığı operasyonlarda bazı evlerin kapıları koç başı kırıldı. Aramaların ardından en az 10 kişi gözaltına alındı. Polislerde bulunan tutanakta, "Referandum bahane ederek 1 Mayıs öncesi Gezi gibi olaylar çıkarmaya çalışmak" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı. Gözaltı sırasında, "Susma Haykır Başkanlığa Hayır" sloganı atıldı. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

REDHACK OPERASYONUNDA BİR GÖZALTI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT tarafından yürütülen soruşturmada, Redhack gurubu üyesi olduğu iddia edilen Hünkar Alican Duman'ın Kıbrıs'ta olduğunu belirledi. Duman'ın Kıbrıs'a uçakla Atatürk Havalimanı'na geleceği belirlendi. Organize polisi, Atatürk Havalimanı'na gelen Hünkar Alican Duman'ı gözaltına aldı. İddiaya göre, Red- Hack grubu üyeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın şahsi mail hesabını hackledi. Daha sonra ilişkili oldukları bazı gazeteciler hacklenen mail hesabındaki bazı bilgileri kendi yayın organlarında yayınladı.

6 GAZETECİ CEZAEVİNDE

Daha önce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca İlker Öğreten, Eray Sargın, Mahir Kanaat ve Deniz Yücel tutuklanmıştı. Gazeteci Fatih Yağmur'un ise soruşturma kapsamında arandığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar