1 Mayıs'ta gözaltına alınan kadınlara işkence

1 Mayıs'ta gözaltına alınan kadınlara işkence
Pandemi gerekçesiyle yasaklanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda Taksim'e çıkmak isteyen toplam 255 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı.

ARTI GERÇEK- 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyenlere dönük polis müdahalesinde gözaltına alınan 3 kadının işkence gördüğü ortaya çıktı. İşkence hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İktidarın pandemi gerekçesiyle yasakladığı 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda Taksim'e çıkmak isteyen 255 kişiden 246'sı serbest bırakıldı. İfade işlemleri bugün tamamlanan 9 kişi de öğle saatlerinde adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

GÖZALTINDA İŞKENCE

Gözaltına alınan üç kadının ise işkenceye maruz kaldığı öğrenildi. Artı Gerçek'e bilgi veren Avukat Fulya Dağlı, işkence nedeniyle darp raporu alındığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

'HERKES DUYSUN!'

Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından yapılan paylaşımda da, "Herkes duysun! Şilan, Ayşegül ve Lizge Vatan Emniyet'te işkence gördü" denildi.

Boğaziçi Dayanışması da üç kadının kameraların bulunmadığı bir alanda uzun süre işkenceye maruz kaldığını yazdı. Paylaşımda şöyle denildi:

"1 Mayıs için Taksim'e çıkarken gözaltına alınan arkadaşlarımız Şilan, Ayşegül ve Lizge'ye Vatan Emniyet'te kamerasız alanda uzun süre işkence yapıldığını öğrendik. 1 Mayıs yasaklarınızı tanımıyoruz! İşkenceci polis hesap verecek!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar