10 Ekim Katliamı'nın 51'inci ayı: Aileler dayanışma bekliyor

10 Ekim Katliamı'nın 51'inci ayı: Aileler dayanışma bekliyor
10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, katliamı yapanların cezalandırılabilmesi için dayanışma gerektiğini söyledi.

Ankara Gar Meydanı'ndaki Emek ve Demokrasi Mitingi'ne yapılan IŞİD saldırısının üzerinden 51 ay geçti. Bombalı saldırıda da hayatını kaybeden 103 kişi, katliamın yapıldığı yerde anıldı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yer aldığı anmada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, katliama ilişkin davayla birlikte insanlığa karşı suçun ilk kez tartışıldığına dikkat çekerek, "Yargılamada bu sürecin devam ettirilmesi biz aileler için önemli. Biz mahkeme salonlarını doldurmazsak içimize sinmeyecek sonuçlar çıkabilir. Elimizde sadece bir ceza dosyası var ve bizim onu takip etmekten başka çaremiz yok. Dava dosyasına dört elle sarılıp hiç bir zaman takip etmeyi bırakmayacağız" dedi

'KİMSENİN GÜCÜ GERÇEKLERİ SAKLAMAYA YETMEZ'

Faillerin cezalandırılana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Coşkun, faillerin cezalandırılması için dayanışmanın şart olduğuna dikkat çekti:

"Bu ülkenin vicdan sahibi insanlar var, insanlar ölmesin diyenler var ve biz onlara bu davanın önemini anlatmak zorundayız. İnsanların yılda 12 defa bu meydana gelmesi onlardan bir şey eksik etmez. Aileler 365 gün sizden dayanışma bekliyor. Mutlaka gerçek failler ortaya çıkacak kimsenin gücü gerçekleri saklamaya yetmez. Bir 20 yıl sonra şunu diyeceğiz bu davanın peşini bırakmadık ve suçlular cezalandırıldı, önemli bir şey yaptık. Mücadeleyi bir an olsun bırakmazsak bizim vicdanımız rahat olacak. 2020'ye girdik aynı iradeyle bir aradayız. En kısa zamanda bu meydana anıt yapacağız. İnsanların niçin öldürüldüğünü biliyoruz ve ne istediğimizi de biliyoruz. Önümüzdeki ay yine burada olacağız sayımız daha kalabalık olacak, mutlaka biz kazanacağız."

Öne Çıkanlar