10 gün içinde ekmek 3 lirayı bulabilir

10 gün içinde ekmek 3 lirayı bulabilir
'Türkiye'ye ithal buğday geldiği için de dolara bağlı fiyatlardan dolayı Haziran ayında 2250 liraya piyasaya sürülen buğday bugünlerde 4300 lira.'

Un fiyatlarında iki haftada yüzde 100'e varan artış nedeniyle ekmek fiyatın 3-4 liraya çıkacağına ilişkin iddialar üzerine açıklamada bulunan Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, "Haftaya ya da 10 gün içinde ekmeğin 3 liraya çıkma olasılığı yüksek" ifadelerini kullandı.

Radyo Sputnik'te Atilla Güner'le Akşam Postası'na konuk olan Keçeli, un fiyatlarına gelen zammın ardından ekmek fiyatlarına gelecek artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Keçeli, 12 Kasım'dan itibaren 2,5 TL'te çıkarılan ekmek fiyatlarına, yeni bir zammın daha yolda olduğunu belirten Keçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Ayın 10'unda Ziraat Odası Meclisi'nde onaylanan tarife 230 gram 2.50 lira. En son onaylanan tarife budur. Un fiyatları 200 liranın altındaydı. Ekmeğin maliyetinde unun oranı yüzde 35 bandındaydı şimdi yüzde 45-48'e kadar çıktı. Türkiye'nin buğday üretiminin bu sene yaklaşık 2-3 milyon ton aşağıda olmasından dolayı buğday açığımız da oluşmuştu.

Türkiye'ye ithal buğday geldiği için de dolara bağlı fiyatlardan dolayı haziran ayında 2250 liraya piyasaya sürülen buğday bugünler 4300 lira. Buğdayın fiyatı iki kat artmış durumda. Zam çare değil un fiyatlarındaki artışı durdurmak gerekiyor.

Ekmeğin hammaddesi olan unu fırınlara ucuz tedarikini sağlayacağız. 2.5 liraya ekmek bu şekilde sürdürülemez. Bir hafta en fazla 10 gün içerisinde tablo ortaya çıkacak. Bu süre içerisinde buğday ve un fiyatlarında revize olmazsa ekmek fiyatının 3 liraya çıkma olasılığı yüksektir."

Öne Çıkanlar