10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri sinemaseverler ve insan hakları savunucularıyla buluşuyor

10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri sinemaseverler ve insan hakları savunucularıyla buluşuyor
TİHV 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günlerinde,dört gün boyunca iki ayrı salonda ülke içinden ve dışından 36 seçme belgesel film izlenecek.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri bu yıl 10-11 Aralık tarihlerinde Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Mimarlık Merkezi'nde olmak üzere iki ayrı salonda İzmir'de sinemaseverler ve insan hakları savunucuları ile buluşuyor.  

Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik olarak izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen İnsan Hakları Belgesel Film Günlerinin bu yıl ki teması ‘düşünce, ifade ve basın özgürlüğü’.

'4 GÜN BOYUNCA 36 SEÇME BELGESEL FİLM'

İletişim Çalışmaları Topluluğu, Fransız Kültür Merkezi, HeinrichBöllStiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İzmir Mimarlar Odası, İzmir Barosu ve İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından desteklenen TİHV 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günlerinde,dört gün boyunca iki ayrı salonda ülke içinden ve dışından 36 seçme belgesel film izlenecek.

Bu yıl belgesel film günleri kapsamında ‘düşünce, ifade ve basın özgürlüğü’ temalı, ülke çapında katılıma açık bir afiş yarışması gerçekleştirildi. 331 tasarımcının 571 eser ile katıldığı bu yarışmanın birincisi seçilen eser 10. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin afişi oldu. Ayrıca yarışmaya katılan eserlerden en beğenilen 26’sı, 9 - 15 Aralık 2019 tarihleri arasında gösterimlerin yapıldığı Mimarlık Merkezi’nin sergi salonunda sergilenecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterilen filmlerden bazılarının yönetmenleri filmlerine dair izleyicilerle söyleşi yapacak.

Öne Çıkanlar