11 eylemci Suudi prens gözaltına alındı

11 eylemci Suudi prens gözaltına alındı
Kraliyet üyelerinin su ve elektrik faturalarının devlet tarafından ödenmeyecek olmasına tepki gösteren 11 prensin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

HABER MERKEZİ- Suudi Arabistan’da 11 prensin kemer sıkma tedbirlerine karşı bir sarayda toplanıp Riyad'dan taleplerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi. Prenslerin, faturalarının artık devlet tarafından ödenmeyecek olmasına tepki gösterdiği ileri sürüldü. Yeni uygulamaya göre Suudi Arabistan'da devlet kraliyet mensubu ailelerin elektrik ve su faturalarını ödemeyecek.

SU FATURASININ ÖDENMEMESİNE ÖFKELENDİLER

Suudi sitesi sabq.org’un haberindeki iddialara göre prensler, tarihi bir kraliyet sarayında biraraya gelerek, kraliyet üyelerinin su ve elektrik faturalarının artık devlet tarafından karşılanmamasını öngören kararbamenin geri çekilmesini istedi. Prensler, bir akrabaları için verilen idam cezası için de tazminat talep etti. Habere göre, prensler sarayı terk etmeyi de reddetti.

MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR

Bunun üzerine kraliyet muhafızları devreye girerek 11 prensi gözaltına alıp al Hayer Hapishanesi’ne götürdü. Prenslerin mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Prenslerin ismi açıklanmazken, grubun lideri haberde ‘S.A.S.’ olarak tanıtıldı. Reuters sabq.org’un haberinin resmen teyit edilmediğine ancak Okaz gazetesinin de benzer bir iddiaya yer verdiğine dikkat çekti.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE KOMİSYONU KURULMUŞTU

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım'da yayımlanan kraliyet kararnameleri ile Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı. Söz konusu komisyon tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Komisyonun kurulmasının hemen ardından başlatılan "yolsuzluk soruşturmaları" çerçevesinde başta Kraliyet Muhafızları Bakanı Prens Mutab bin Abdullah ve milyarder iş adamı Prens El-Velid bin Talal olmak üzere çok sayıda prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmıştı. 

Öne Çıkanlar