'12 bin yıllık buzul gölünü yok edenlerin, Haliç’te yaşanan biyolojik değişimi anlamamaları normal'

'12 bin yıllık buzul gölünü yok edenlerin, Haliç’te yaşanan biyolojik değişimi anlamamaları normal'
İBB Sözcüsü Murat Ongun, Haliç'te deniz suyunun renk değiştirmesiyle ilgili 'Hepimizin içini sızlatıyor' diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Haliç'teki deniz suyunun renk değiştirmesiyle ilgili "Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, "Kırmızılığa yol açan algler tamamen doğaldır. Çevre Bakanlığı’nın bu doğal ve bilimsel durumdan bihaber olmasını kamuoyu takdirine bırakıyoruz" sözleriyle cevap verdi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'deki incelemeleri sırasında bir gazetecinin "Haliç'te denizde renk değişimi oldu, bu konuda bir çalışmanız olacak mı?" sorusu üzerine, çevre yatırımlarının süreklilik arz ettiğini söyledi. Bakan Kurum, "Bu noktada bir çevre yatırımı yaparsınız, yıllar içerisinde nüfus artar, bölgedeki yapılaşma artar, ilave yatırımlar yapmanız gerekir. Tabii Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor" diye konuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da Murat Kurum'un açıklamalarına Twitter'dan cevap verdi. Ongun, "12 bin yıllık buzul gölünü yok edenlerin, Haliç’te yaşanan biyolojik değişimleri anlamamaları normaldir. Kırmızılığa yol açan algler tamamen doğaldır. Çevre Bakanlığı’nın bu doğal ve bilimsel durumdan bihaber olmasını kamuoyu takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar