Jimnastik kulübünde çocuğa şiddet: Antrenör ayaklarında sopa kırdı

Jimnastik kulübünde çocuğa şiddet: Antrenör ayaklarında sopa kırdı
Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübünde antrenör, jimnastik eğitimi alan öğrencilerine şiddet uyguladı. Belediye antrenörü ihraç etmek yerine, şiddete uğrayan öğrenciyi ihraç etti.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Antalya Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübündeki jimnastik öğrencileri antrenörleri tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete uğradı. 12 yaşındaki şiddete maruz kalan jimnastik öğrencisi antrenörü Sara Staykova tarafından istediği hareketleri yapamadığı için antrenörün elindeki sopayı ayaklarına vururken sopanın kırıldığını söyledi. Sadece kendisine değil diğer spor öğrencilerinin de şiddete uğradığını söyleyen jimnastik öğrencisi, yaşadıklarını anlattığı takdirde antrenörü tarafından aç ve susuz bırakılmakla tehdit ettiğini ifade etti. 

‘KIZIM UYKUDAN SIÇRAYARAK UYANIYORDU’ 

Şiddete uğrayan çocuğun annesi Hicran Soyubelli yaşadıklarını Artı Gerçek’e anlattı.

Soyubelli, çocuğunun 4 yaşından bu yana jimnastik spor dalında eğitimler aldığını ve uzun yıllardır Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı olan Süleyman Evcimen Spor salonuna gittiğini söyledi. Kızının şubat ayından bu yana gece uykularından korkarak uyanması ve sürekli antrenmandan geldikten sonra istifra ettiğini söyleyen Anne Soyubelli, ilk olarak antrenmanların ağır geldiğini düşündüğünü ancak ilerleyen günlerde olayın asıl sebebini öğrendiğini belirtti. 

AÇ BIRAKMAK İLE TEHDİT ETMİŞ

Kızında yaşanan değişimleri antrenörü ile konuşan Soyubelli, antrenörden antrenmanların kızına ağır geldiğini ve azaltmasını istediğini söyledi. Taleplerden sonra bir değişiklik olmaması üzerine kulüp ile konuşarak kızının başka bir antrenörle çalışmasını istediğini söyleyen Soyubelli, "Daha sonra bu yılın Mayıs ayında antrenörü değişti. Bu değişikliğin ardından kızım, ‘Ben bir daha o hocaya gitmeyeceğim değil mi?’ diye sorması üzerine kuşkulandım. Daha sonra kızım bana yaşadıklarını anlattı. Antrenörünün kendisine ve diğer sporculara kötü davrandığını, kendilerini aç bıraktığını ve ayağında plastik sopa kırdığını, söyledi. Yaşananları anlatması durumunda da aç bırakma ile tehdit ettiğini anlattı" dedi. 

ŞİDDETE UĞRAYAN ÇOCUK İHRAÇ EDİLDİ, ANTRENÖR HALA KULÜPTE 

Anne Soyubelli ilk olarak Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübüne mail yoluyla şikâyet dilekçesi yazdığını ve kendisini arayan bir kişinin yönetim kurulunun toplantısı olacağı için hiçbir yere şikâyette bulunmaması yönünde açıklama yaptığını söyledi. Yaşananlara çözüm bulacağını düşünürken kızının spor kulübünden ihraç edildiğini söyleyen Soyubelli yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Daha sonrasında kızımın kulüpten ihraç edildiğine dair yazı attılar. Olayın mağduru olan çocuğumu ihraç edenler hala o antrenörü kulüpte çalıştırmaya devam ediyor. Kulübün kızıma yapılanları sümen altı etmeye çalıştıkları için Mayıs ayında Çocuk Şube Müdürlüğü’ne şikâyette bulundum. Kızım olanları en başta anlatmadığı için en başta darp raporu alamamıştım. Ancak kızım ayağında eski morluklar hala mevcut. Kızıma şiddet uyguladığını gösteren kamera görüntülerini ve kızımın arkadaşları ile yaptığı mesajların ekran görüntüleri var elimde. Bunları savcıya sundum" dedi. 

ANTRENÖR İDDİALARI REDDETTİ

İddiada adı geçen antrenör savcılık ifadesinde iddiaları reddetti. Anne Soyubelli’nin kendi isteği ile çocuğunun kulüpten alındığını, bunun üzerine kulüp yönetimi ve antrenörler olarak öğrencinin kulüpten ilişiğin kesilmesi yönünde karar verdiklerini söyledi. Türkiye jimnastik Federasyonu tarafından yılın antrenörü seçildiğini ve bu suçlamaların mesleğini zedeleyeceği yönünde ifade vererek şikâyette bulunacağını söyledi. 

‘KURDELE SOPASINI SPORCUNUN AYAĞINDA KIRDI’ 

Aynı spor kulübünde çalışan ve ismini vermek istemeyen bir sporcu yaşanan şiddete tanıklık ettiğini belirtti. İddialara konu olan antrenörün agresif tutumu ile öğrencilerini ittirip, azarladığını söyleyerek ifadesinde, "Antrenmanda kullandığımız plastik kurdele koruma sopası ile bir öğrencinin ayaklarına vururken sopa kırıldı. Yine bir öğrenciyi tırnakları ile sıkmıştı. Bir öğrenciye öfkeyle sarılarak, giyinme dolabına itti. Yine bir öğrenciye labut aleti atarak sporcuya fırlattı. Neyse ki çocuğa isabet etmedi. 10 bin kişilik spor salonunda spagat bastırırken ağladığı için sporcuyu ittirdi ve sporcu arkadaki denge tahtasına kaburgasını çarptı, vücudunda morluklar oluştu. Yine bir öğrencinin boynundaki haç kolyesini koparması, göğsüne tırnakları geçirmesi gibi olayların tekrarı da mevcut" sözlerine yer verdi. 

BAŞSAVCI KAMU DAVASINI 5 YIL ERTELEDİ

Antalya Başsavcılığı, antrenörün atılı suçu işlediği görüntü ve inceleme tutanağında anlaşıldığını belirtti ancak yapılan soruşturmanın kamu davası açılmasının ertelenmesi halinde şüphelinin suç işlemekten çekineceğini belirtti, Kamu davası açılmasının ertelenmesinin şüpheli ve toplum açısından kamu davası açılmasından daha yararlı olacağı yönünde karar vererek, kamu davasının açılmasını 5 yıl erteledi. 

Aile yarın avukatları aracılığıyla  Antalya Başsavcılığı’nın kararına itirazda bulunacak.

Öne Çıkanlar