12 yaşından 16 yaşına kadar sistematik cinsel istismar

12 yaşından 16 yaşına kadar sistematik cinsel istismar
17 yaşındaki D.A, 12 yaşından itibaren ailesi tarafından fuhuşa zorlandığını ve olayın üstünü örtmek isteyenler arasında emniyet yetkilisi, doktor ve öğretmenlerin de olduğunu anlattı.

Antep’in Burç ilçesi Gürpınar kırsal Mahallesi’nde yaşayan 17 yaşındaki D.A., katıldığı bir televizyon programında 12 yaşından 16 yaşına kadar annesi, babası ve ağabeyi tarafından fuhuşa zorlandığını anlattı.

12 yaşından itibaren bir çok erkeğin sistematik cinsel istismarına uğrayan D.A., zorla uyuşturucu madde kullandırıldığını, ailesi ve kendisine istismarda bulunan erkeklerin şiddetine uğradığını belirtti. 

16 yaşına geldiğinde annesinin baskısıyla 38 yaşındaki Bahattin A. ile evlenmesi için nişanlandırıldığını ve henüz nişanlıyken, Bahattin A.’dan hamile kaldığını ifade eden D.A., evlendikten sonra da birden fazla erkeğin cinsel istismarına uğradığını belirtti. Ailesinin ve istismarcı erkeklerin mahallede çeteleştiklerini dile getiren D.A., şuan 15 yaşında olan kız kardeşinin de 10 yaşından itibaren birden fazla erkeğin sistematik cinsel istismarına uğradığını söyledi.

EMNİYET YETKİLİLERİ DE VAR 

İstismarcı erkeklerin 15 ile 65 yaş aralığında ve genelde mahallede ikamet ettiklerini kaydeden D.A., kendisine cinsel istismarda bulunan ve olayın üstünü kapatmaya çalışanların içinde emniyet yetkilileri, doktor ve öğretmenlerin de olduğunu dile getirdi.  

ŞİKAYETİ DİKKATE ALINMADI 

D.A., evlendikten sonra da bu durumun devam ettiğini ve evlendirildiği Bahattin A.’nın olanları öğrenmesiyle ailesi ve kendisine cinsel istismarda bulunan kişiler hakkında şikayette bulunduklarını kaydetti.

D.A., Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazı yazdıklarını ve Antep’de bir çok resmi kuruma şikayette bulunduklarını belirtirken, son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduklarını söyledi. 

EŞİNDEN YAYIN SIRASINDA PSİKOLOJİK ŞİDDET 

Program boyunca hem kendisine sorulan sorular hem de programa bağlanan tanıkların anlatımları karşısında sürekli ağlayan D.A., "Şikayetçi oldum, kimse sesimi duymadı, kimse yanımda olmadı" dedi.

17 yaşındaki D.A. konuşurken, evli olduğu Bahattin A.’nın da psikolojik şiddetine uğradı. Bahattin A., konuştuğu sırada D.A.’ya, "yalan söyleme" diyerek, suçlayıcı tavırlarda bulundu. 

ÇOCUKLARIN ADI VE YÜZLERİ AÇIK VERİLDİ 

Programda çocuk hakları ve gizliliği hiçe sayılırken, D.A., 15 yaşındaki kız kardeşinin de para karşılığında fuhuşa zorlandığını söylemesi üzerine program sunucusunun "Kardeşinin ismi ne?" sorusuyla, kardeşinin adı programda açıkça verildi.

Yine 17 yaşındaki D.A.’nın yüzünün açık verilmesi, henüz bir yaşında olan bebeğinin de adının açık verilmesiyle istismar devam etti. D.A.’nın bir çocuk olduğunu unutan program sunucusunun, "Sen zaten düzgün birisin, bütün bunları kendi isteğin ile yapamazsın" ifadesi de dikkat çekti. 

Canlı yayına D.A. ile ilgili telefonlar yağarken, isimsiz tanıkların açıklamalarıyla fail yüzlerce erkek olduğu gerçeğini açığa çıktı. Tanıklar, D.A.’nın ailesinin bazen 1 kilo patates, inşaat malzemesi ve 1 kilo balık karşılığında fuhuşa zorlandığını kaydetti. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar