12 yıldır milyonları ağırlayan Newroz meydanı bugün boş kaldı

12 yıldır milyonları ağırlayan Newroz meydanı bugün boş kaldı
2008 yılından bu yana 12 yıldır milyonları ağırlayan meydan, bugün ilk kez koronavirüs salgını nedeniyle en sakin gününü geçiriyor.

Diyarbakır’da 21 Mart’ta 12 yıldır milyonları ağırlayan Newroz Parkı, koronavirüs nedeniyle kutlamalar iptal edilince bugün boş kaldı. 

Diyarbakır’da 1990’lı yıllarda daha çok mahallelerde, birkaç yıl Batıkent Meydanı’nda, 2000’den sonra kentin 12 kilometre dışındaki Fuar ve Kongre Merkezinde, 2008 yılıyla birlikte Newroz Parkı’nda kutlanan Newroz Bayramı, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle kitlesel kutlanmadı. Son 30 yılın kutlama serüvenine bakıldığında 1994 yılında katliam tehlikesine karşı "Herkes Newroz’u evinde kutlasın" çağrılarına rağmen yer yer bazı kitlesel kutlamalar gerçekleştirildi. 2020 yani bu yıl da koronavirüs önlemi için kutlamalar iptal edilince Newroz ateşi evlerde yakıldı, ancak on yıllardır binleri, onbinleri, yüzbinleri ve milyonları buluşturan meydanlar boş kaldı.  
 
Bu meydanlardan biri de Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki Newroz Parkı. 2008 yılından bu yana 12 yıldır milyonları ağırlayan meydan, bugün ilk kez koronavirüs salgını nedeniyle en sakin gününü geçiriyor. Kutlamalar iptal edilmesine rağmen park çevresindeki bulvar ve caddelerde zırhlı polis araçların turlaması dikkat çekiyor. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar