Pandemide 120 bin abonenin elektriği, 57 bin abonenin de doğal gazı kesildi

Pandemide 120 bin abonenin elektriği, 57 bin abonenin de doğal gazı kesildi
İktidara tepki gösteren CHP Milletvekili Gürer, pandemi sürecinde elektrik ve doğal gaz kesintilerinin yapılmamasını istedi, iktidarın yöntem geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen yılın ilk 9 ayında 100 milyon 600 bin TL'lik elektrik, 399 milyon TL'lik de doğal gaz faturasının ödenmediğini açıkladı. Dönmez'in açıklamasına göre, 2020'nin eylül ayı sonuna kadar Türkiye'de yaklaşık 120 bin elektrik abonesinin elektriği kesildi, yaklaşık 57 bin abone ise borcunu ödeyemediği için doğal gazsız kaldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "En azından pandemi sürecinde elektrik ve doğal gaz kesintilerinin yapılmaması ve kesilen doğal gaz ile elektriklerin açılması gerekiyor" dedi.

ABONELİKLER FESHEDİLDİ

Yaşanan ekonomik krizde gelirini kaybeden milyonlarca vatandaş, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Enerji Bakanı Dönmez, "2020 Eylül sonu itibarıyla 269 milyon 203 bin 49 elektrik faturasından sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının yüzde 0.4'ünün, 128 milyon 809 bin 427 doğal gaz faturasından sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğal gaz abone gruplarının yüzde 0.04'ünün aboneliği feshedilmiştir" açıklamasını yaptı.

MİLYONLARCA LİRA

Bakan Dönmez, "2020 yılı ilk 9 ayına ait mesken elektrik abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 0.32'sine (100 milyon 683 bin 854), mesken doğal gaz abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 1.84'üne (399 milyon 8 bin 216) karşılık gelen ödenmemiş borcu bulunmaktadır" diye kaydetti.

‘ZAMLAR DURMUYOR, VATANDAŞ DAHA AZ KULLANIYOR’

Konuyu değerlendiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi:

"Pandemide her kesim büyük gelir kaybı yaşadı. Ekonomik anlamda geçim sıkıntısı hat safhada zamlar durmuyor. Elektrik, doğal gaz fiyat artışları vatandaşa daha az elektrik ve doğal gaz kullandırıyor."

GÜRER: PANDEMİDE KESİNTİ YAPILMAMALI

AKP'nin vatandaşta, battaniye ve yorgan ile ısınmaya ve daha az elektrik tüketmeye zorlayan ekonomik buhran yarattığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Buna rağmen elektrik ve doğal gaz ödeyemediği için sözleşmesi feshedilenlerin sayısı artıyor. Yeniden açmaya kalksa o da ayrı bir külfet. En azından pandemi sürecinde elektrik ve doğal gaz kesintilerinin yapılmaması ve kesilen doğal gaz ile elektriklerin açılması için iktidarın yöntem geliştirmesi gerekir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar