13 gündür devam eden Dersim yangınına müdahale başladı

13 gündür devam eden Dersim yangınına müdahale başladı
Dersim'de 13 gündür devam eden yangına 2 helikopter 1 uçakla ile müdahale başladı. HDP ve CHP milletvekillerinden oluşan heyet yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Dersim'in Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında bulunan Koçeri ve Taşbaşı mevkiinde güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında yaşanan çatışma sonrası çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangınına 13'üncü günde müdahale edildi.

Yangın alanında Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Emek ve Demokrasi Platformu ile birlikte açıklama yapan heyet, yangınların biran evvel söndürülmesi gerektiğini belirtti.

Yangına zamanında müdahale edilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermediğini ifade etti. Yangın alanına gelen AKP Dersim İl Başkanı Sercan Özaydın'a vatandaşlar tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Polat Şaroğlu’ndan oluşan heyet orman yangınlarının sürdüğü ve havadan söndürme çalışmalarının başladığı alanlarda incelemelerde bulundu. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan bilgi alan heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yangının söndürülmesi konusunda CHP’li belediyelerin destek vereceğini belirtti. CHP ve HDP’li heyet bölgede incelemelerini sürdürmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar