14 tutuklu koğuş araması sonrası virüse yakalandı

14 tutuklu koğuş araması sonrası virüse yakalandı
Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 14 tutuklunun, askerlerin koğuş araması sonrası koronavirüsüne yakalandığı belirtildi.

MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Urfa Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nde askerlerin koğuş araması sonrası 14 tutuklunun koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını açıkladı.

14 GÜNDÜR KARANTİNADALAR

MED TUHAD-FED, söz konusu koğuşa yaklaşık 3 hafta önce baskın yapıldığı bilgisini paylaşarak, "Bugün tutuklularla yaptığımız görüşmeden elde ettiğimiz bilgilere göre; 3 hafta önce gardiyanlar dışarıdan askerlerin katılımı ile 14 tutuklunun bulunduğu koğuşta arama gerçekleştiriyor. Tutukluların temel yaşam malzemelerine çok fazla temas ediliyor (Çatal, kaşık, yastık, elbise vb.) Arama sonrası virüs belirtileri sonra da vakalar görülüyor. 4-5 gün sonra tutuklulara virüs testi yapılıyor. Tutuklular yaklaşık 14 gündür karantina da tutulduklarını ve yarın karantina sürelerinin sona ereceğini belirttiler" ifadelerini kullandı.

‘CEZAEVİNDE YOĞUN BASKI VAR’

Cezaevi idaresince tutukluların yaşadıkları sorunların dışarıya yansıtılmasının engellendiğini belirten MED TUHAD-FED, şunları kaydetti: "Cezaevinde çok yoğun baskın var. Tutukluların dilekçeleri dışarıya verilmiyor. Koli ve kargolar verilmiyor. Kargo ile gelen eşyalardan kantinde bulunanların, kantinden alınması dayatması yapılıyor. Kantinde bulunan eşyalarda fahiş fiyata satılıyor ve kalitesiz. Tutukluların 3’üncü aşı taleplerine olumsuz cevap veriliyor. İdare baskı yapıyor. Yine guatr hastası tutuklu Ayhan Kavak’ın (60)  tedavisi engelleniyor."

Koronavirüse yakalanan tutukluların isimleri ise şöyle: "Ramazan Çetedir, Abdulbarî Karaağaç (60), Remzi Bayram, Ali Haydar Koç, Ahmet Öztürk, Mahsum Kolakan, Turan Arslan, Nusrettin Işım, Zülküf Ortaç, Osman Yalavuz, Mustafa Davut, Rêzan Abdurrahman İbrahim, Aslan Güzel, Mehmet İsa Aydoğan."

MED TUHAD-FED, Abdulbari Karaağaç ve Aslan Güzel isimli tutukluların üçüncü aşı talebi olmasına rağmen aşı yapılmadığını belirterek, Karaağaç, Aslan ve Ramazan Çetedir isimli tutukluların hastalığı ağır geçirdiklerini ifade etti. (MA)

Öne Çıkanlar