Ankara merkezli çok sayıda kentte operasyon: 125 gözaltı kararı

Ankara merkezli çok sayıda kentte operasyon: 125 gözaltı kararı
Gülen cemaatine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Dışişleri Bakanlığı eski çalışanları ile askerlerin de olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 15 ilde Fethullah Gülen cemaatiyle irtibatlı oldukları iddiasıyla Dışişleri Bakanlığı'nda meslekten çıkarılan ya da uzaklaştırılan 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında 15 kentte operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan operasyona ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dışişleri teşkilatı bünyesinde çalışırken FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile üyelik veya irtibatları nedeniyle meslekten çıkarılan, bir kısmı meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavları öncesinde soruları aldıklarına dair deliller bulunan 29 şüpheli hakkında Ankara merkezli 15 ilde, gözaltı kararı verilmiştir."

JANDARMA’YA DA OPERASYON: 96 GÖZALTI KARARI

Öte yandan MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca Gülen cemaatine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, cemaatin Jandarma Genel Komutanlığı içinde ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasında yer aldığı iddia edilen 96 kişi tespit edildi. 18'i daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılan astsubay, 78'i de daha önce ilişiği kesilen askeri öğrenci olan 96 kişi hakkında Ankara merkezli 37 ilde, gözaltı kararı verildi. Operasyonun sürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar