15 yıldır sağlanmayan adalet: Katledilen çocukların davasında karar çıkmadı

15 yıldır sağlanmayan adalet: Katledilen çocukların davasında karar çıkmadı
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 15 yıl önce Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak’ı katleden sanıkların yargılandığı davada sanık avukatlarının reddi hakim talebi nedeniyle karar çıkmadı.

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde 21 Mart 2006’da evlerinden ayrıldıktan 44 gün sonra cansız bedenlerine ulaşılan Tuğçe Yıldırım (10) ve kuzeni Büşra Karabacak’ın (10) katilleri Seyhan Yakar ve Ayhan Yakar hakkında açılan davanın 11’inci duruşması Balıkesir Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra çocukların aileleri katılırken, kadın örgütleri de duruşmayı takip etti. Tutuklu yargılanan sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.  

REDDİ HAKİM TALEBİ 

Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre; duruşmada, çocukların aileleri ve avukatlar, çocukların tırnakları arasında tespit deliler DNA örnekleri ile sanıklardan alınan örneklerin uyuştuğunu hatırlattı. Sanık avukatları ise mahkeme heyetinin taraflı davrandığını, çocukların ailelerinin avukatının basına demeç vererek, kamuoyu baskısı oluşturduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Duruşma sanık avukatların reddi hakim talebine karşı bir üst mahkemenin kararı için 18 Ekim’e ertelendi. 

 NE OLMUŞTU?  

Balıkesir Savaştepe ilçesi Karacalar Mahallesi'nde 21 Mart 2006'da okula gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan çocuklar Büşra Karabacak ve kuzeni Tuğçe Yıldırım'ın cansız bedenlerine 44 gün sonra ulaşılmıştı. Çocukları katlettikleri şüphesiyle 11 yıl aradan sonra Seyhan Yakar, Ayhan Yakar, Y.Y., Y.E. ve A.Ç. İzmir'de 8 Eylül 2017'de gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 21 Ekim 2017'de çocukların tırnak arasından alınan DNA örneklerinin uyuşmaması üzerine tahliye edilmişlerdi. Ailelerin itirazları sonrasında DNA örneklerinin başka bir kuruma yaptırılmasının ardından Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan yakar 7 Haziran’daki duruşmada DNA örneklerinin 16’da 15 tutuşması nedeniyle yeniden tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar