18 yıl sonra 'görülüp' yasaklanan kitabın yazarı: Girişimi de yasaklamışlardır

18 yıl sonra 'görülüp' yasaklanan kitabın yazarı: Girişimi de yasaklamışlardır
18 yıl önce çıkan Andrew Collins'in 'Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası' isimli kitabı yasaklanmıştı.

Yayımlanmasından 18 yıl sonra Kars Sulh Ceza Hâkimliği'nin aldığı kararla yasaklanan "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası" kitabının yazarı Andrew Collins, kararla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Andrew Collins "Kaynaklarımdan duyduğuma göre Türkiye'de polis Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası kitabımı PKK propagandası sayıp yasaklamış ki bu da neredeyse kesin olarak benim de Türkiye'ye gelmemin yasaklandığı anlamına geliyor" dedi. Collins tweetine, "Yasaklanmış kitaplar", "Kürt" ve "Kürdistan" etiketlerini de ekledi.

18 YIL SONRA YASAK

Avesta Yayınları'ndan 18 yıl önce çıkan Andrew Collins'in "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası" isimli kitabı, Kars Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 26 Ağustos 2019'da yasaklanmıştı.  Yasaklanan diğer kitap ise Rojbin Perişan’ın Toprağın Şarkısı adlı romanı olmuştu.

Ceza Hâkimliği'nin Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Savaş Sönmez adına gönderilen ve görevlilerce el konulan "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası" isimli kitaba dair aldığı kararda, "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası isimli kitapta PKK/KCK'nin nihai hedefi olarak bilinen ve ülkemiz topraklarının da bir kısmını içerisine alarak çizilen sözde Kürdistan ülkesinin tarih öncesine dayandığını dolayısıyla günümüz itibariyle PKK/KCK'nin ve yandaşlarının verdiği mücadelenin haklılığından bahsedildiği Kürdistan isimli bölgenin ülkemiz sınırları içerisinde bir bölge adı olmadığı ve bu haliyle de söz konusu tabirin PKK/KCK ve müzahir şahıslar tarafından kullanılan bir tabir olduğu ve bu haliyle TCK-2208 Maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası yapmak suçunun işlendiği anlaşılmakla 5187 sayılı Basın Kanunun 25/2-3 maddesi uyarınca toplatılmasına, dağıtılmasına ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verildiği" denmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar