2 milyon TL'ye yapılan havuz, 3 milyon verilerek bakılıyor

2 milyon TL'ye yapılan havuz, 3 milyon verilerek bakılıyor
Çorum'da 2 milyon liraya yaptırılan 18 süs havuzu için 3 milyon liralık tadilat ve temizlik ihalesi açıldı.

Çorum Belediyesi şehrin çeşitli semtlerine 2 milyon liraya yaptırdığı 18 süs havuzu tadilatına 3 milyon lira harcayacak.7 yıl önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan tarafından istifa ettirilen Muzaffer Külcü döneminde yapılan havuzlar için tadilat ve temizlik ihalesi yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çorum’da belediye tarafından yapılan süs havuzlarının yapım maliyeti 2 milyon 257 bin lira. Bakımı, onarımı ve çalıştırılması hizmet alımı maliyeti 3 milyon lira. Belediyenin sadece havuzlarda çöpe giden parası toplam 5 milyon 984 bin lira" dedi.

‘İHALELERİ SÜREKLİ AYNI FİRMALAR ALIYOR’

Tuncay Yılmaz, ihalelerden 834 bin 670 lirasını bir tek firmanın ve yine 2 milyon 163 bin 597 lirasını sürekli araç ihalelerini alan bir turizm firmasının aldığını belirterek, "Bakım için verilen para 1290 asgari ücretli maaşına tekabül ediyor. Havuzlar yapılalı aşağı yukarı 7 yıl olmuş. Bu para ile her ay 15 kişinin bu havuzları temizlemesi gerekiyor. Belediyede bu havuzları her ay temizleyecek 15 personel yok mu da iki firmaya 3 milyon lira harcama yapılıyor. Çorumlunun hakkını savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Gazete Duvardan Elvan Yılmaz'ın iddiayı sorduğu Çorum Belediyesi ise Tuncay Yılmaz’ın iddialarına cevap vermedi. 

Öne Çıkanlar