20 sivil toplum girişiminden çağrı: İktidarın saldırılarına karşı dayanışmayı genişletelim

20 sivil toplum girişiminden çağrı: İktidarın saldırılarına karşı dayanışmayı genişletelim
İktidarın muhalefete yönelik saldırıları teşvik ettiğini belirten 20 sivil toplum girişimi açıklama yaptı.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- İktidarın muhalefete yönelik saldırıları teşvik ettiğini belirten 20 sivil toplum girişimi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, iktidarın muhalif siyasetçileri, aydınları, medya mensuplarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılarının, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, grup toplantısında milletvekillerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun maruz bırakıldığı linç girişimi görüntülerini bizzat izletmesiyle yeni bir boyut kazandığı belirtildi.

Gösterilen videoda Kılıçdaroğlu’nun "Millete yeniden hesap vereceği" sözleri hatırlatılarak, bu tutumun iktidarın muhalefete yönelik saldırıları açıkça teşvik ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"CHP’nin; ülke ve bölge barışını gözeten; savaşçı, maceracı dış siyasete dur diyen ‘hayır’ oyunun hemen ardından gelen bu video gösterimi, bir süre önce İYİ Parti lideri Meral Akşener’in maruz kaldığı saldırıdan sonra yine bizzat Erdoğan’ın sarf ettiği ‘Daha bunlar iyi günleriniz’ tehdidinin ciddiyetini de ortaya koydu. Ne yazık ki, siyasi ve toplumsal barışımızı her anlamda tehlikeye atan bu tehditlerin, iktidarın icraatlarına itiraz eden tüm kişi ve kurumlara geçmişte olduğu gibi gelecekte de yönelebileceği anlaşılıyor. Bu nedenle hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün yurtsever milletvekillerini, siyasetçileri, sivil toplumu ve halkımızı sessiz kalmamaya, siyasi ve toplumsal dayanışmayı genişletmeye çağırıyoruz."

Açıklamayı yapan sivil toplum girişimleri:

78’liler Girişimi, Adam-Der, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Anıtpark Forum, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Anti Kapitalist Müslümanlar, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Diyalog Grubu, Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hak ve Adalet Platformu, Karşı Sanat Çalışmaları, Mağdurlar için Adalet Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Silivri Demokrasi Platformu, Sivil Siyaset Platformu, Türkiye-Almanya Kültür Forumu, Yeryüzü Güncesi, Yurttaş Girişimi.

Öne Çıkanlar