20'yi aşkın darp raporuna rağmen şiddet gördüğü eşi tahliye edilen kadın: Şans eseri hayattayım

20'yi aşkın darp raporuna rağmen şiddet gördüğü eşi tahliye edilen kadın: Şans eseri hayattayım
Derya Elbasan, bir süre önce cezaevinden tahliye edilen eşi tarafından silahla öldürülmek istendi. Derya Elbasan, ‘İki kere tetiğe bastı. Ama silah tutukluk yaptı’ dedi.

İstanbul Kurtköy’de yaşayan Derya Elbasan (39) 20 yıllık evliliği boyunca gördüğü şiddet ve hakaretler nedeniyle boşanma aşamasında olduğu eşi Erol Elbasan tarafından tabancayla öldürülmek istendi.

Tedavi altına alınan Derya Elbasan, "Bana yumruk attı, sonra cebindeki silahı çıkarttı. Sonra diz çöktürdü. Ve iki kere tetiğe bastı. Ama silah tutukluk yaptı. Ondan davacıyım, iki dünyada da. Devletimin de gerekeni yapacağına inanıyorum" dedi.

‘20’DEN FAZLA ŞİKAYETTE BULUNDUK, ERTESİ GÜN SERBEST BIRAKTILAR’

Olay yerinden kaçan Erol Elbasan, yakalanarak gözaltına alındı. 19 yaşındaki Hira Elbasan (19) annesinin şans eseri hayatta kaldığını belirterek, "Şimdiye kadar 20’ye aşkın şikâyette bulunduk ama hep ertesi günü serbest bırakıldı. Ben annemi işe gönderirken balkondayım, işten gelirken yine balkondayım. Psikolojim çöktü, yorulduk" diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre Elbasan, babasının cinayet işlediğinden dolayı yaklaşık 15 yıl hapis cezasının olduğunu, bir kısmını yattığını, şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığını söyledi.
20’Yİ AŞKIN DARP RAPORU: ‘BEN BU ADAMLA NASIL SAVAŞABİLİRİM’

Babasının, annesine sürekli şiddet uyguladığını anlatan Elbasan, "Şimdiye kadar 20’yi aşkın darp raporu alıp şikâyet ettik ama hiçbir işlem yapılmadı. Koruma kararları talep ettik sonuç alamadık. Annemin yüzü gözü morluk içinde. Anneme bir şey olacak korkusuyla yaşamaktan çok yoruldum. Annemi darp etmeden bir iki gün önce gittim şikâyet ettim ama fayda etmedi. Dedem bizi koruduğu için evine silahla ateş etti. Peşimizi asla bırakmıyor. Devlet de her seferinde onu bırakıyor. Ben bu adamla nasıl savaşabilirim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar