20 yıl sonra ses kaydı çıktı: Beni hasta etti

20 yıl sonra ses kaydı çıktı: Beni hasta etti
20 yıl önce trafik kazasında ölen Lady Diana'ya ait yeni ses kayıtları ortaya çıktı. Prens Charles, Diana'yı 'şişman' bulduğunu söylemiş

YAŞAM- Ölümünün ardından 20 yıl geçen Prenses Diana'nın eşi Prens Charles ile yaşadığı sorunlarla ilgili yeni bir ses kaydı ortaya çıktı.

Ses kaydında Diana, Charles'ın kendisini "şişman" bulduğunu söylediği bu nedenle bulimia olarak bilinen, yedikten sonra yemeği çıkarma hastalığına yakalandığını söylüyor.

Diana kayıtta, Charles'ın kendisini hasta ettiğinden dert yanıyor.

İngiliz gazeteci ve yazar Andrew Morton’un ‘Diana: Gerçek Hikayesi’ adlı kitabı, prensesin, kasetlere kaydettiği konuşmaların dökümlerini de içerecek şekilde yeniden basıldı.

Leydi Di’nin sarayda kaydedip bir aracı ile Morton’a ulaştırdığı kayıtlarda, eşi Prens Charles’la ilişkisine dair yeni bilgiler gün ışığına çıktı.

Kayıtlara göre Prens Charles, yeni nişanlandıkları dönemde Leydi Di’nin bulimia hastalığına yakalanmasına yol açtı.

Bulimia nervoza adlı yeme bozukluğunda kendini zorlayarak kusma, müshil ilaçları, diyet, aç kalma ve aşırı egzersiz durumları ortaya çıkıyor.

Prensesin anlattığına göre Prens Charles bir gün kendisinin belini tutarak "Biraz şişmanladın" galiba dedi. Bunun üzerine Diana, 73 santim olan bel çevresini beş ayda 69 santime düşürdü.

Psikosomatik bir hastalık olan 'bulimia’ya yakalanan Diana, o dönemi, "Kendimi hasta hissetmeye başladım. Sürekli tansiyonum çıkıyor gibi geliyordu" sözleriyle anlattı.

Prens Charles ile ilk tanıştığında Prenses Diana 16 yaşındaydı. O sırada Charles, Diana’nın ablasıyla gayrı meşru ilişki içerisinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Prens, kendisine Şubat 1981’de evlenme teklif ettiğinde 19 yaşında olan Diana, kısa süre sonra yeme bozukluğu hastalığıyla mücadele etmeye başladı.

Öne Çıkanlar