200 fabrikanın bulunduğu OSB'de itfaiye aracı yok

200 fabrikanın bulunduğu OSB'de itfaiye aracı yok
Son 3 ayda, 3 fabrikada meydana gelen yangın sonucu 1 fabrikanın küle döndüğü Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bir itfaiye aracı dahi yok.

Türkiye'nin birçok sanayi bölgesi, son dönemde fabrika yangınlarıyla gündeme gelirken, Diyarbakır merkeze 22 kilometre uzaklıkta bulunan ve 200 fabrikanın yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) itfaiye aracı olmamasına sanayiciler tepki gösteriyor.

Diyarbakır OSB'de, son 3 ayda, 3 fabrikada meydana gelen yangın sonucu 1 fabrika küle dönerken, 2 fabrikada ise hasar oluştu. OSB'deki mobilya fabrikasında görevli iş güvenliği uzmanı Ali Uçak, geçen pazartesi günü yangın çıkan fabrikalarına itfaiyenin, yarım saat sonra ulaştığını belirterek, "Fabrikamızda çıkan yangına itfaiyenin ulaşması, yarım saati buldu. Yangına 1-2 dakikada müdahale edebilirsiniz ama tamamıyla söndüremezsiniz. Yangının kontrol altına alınması için itfaiye olması gerekiyor. Burada bir itfaiye aracı olması için OSB yönetimi ve belediyelere başvuruda bulunacağız" dedi.

'FABRİKALARDAKİ YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİ SÜREKLİ KONTROL EDİLMELİ'

Yangınların, genellikle bölgenin hava şartlarına bağlı nedenlerle çıktığını dile getiren Uçak, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklar çok yüksek. Sıcak havanın dışında bir takım tedbirlerin yetersiz olmasından dolayı yangına ilk müdahale yapılamıyor. Fabrikalardaki yangın söndürme tüplerinin mutlaka dolu olması gerekiyor. Bunları sürekli kontrol etmek gerekiyor. Bunun dışında, bulunduğunuz bölgede yangın söndürme ekibinizin olması lazım. İtfaiyenin size yakın ya da ulaşabilecek mesafede olması gerekiyor ki yangına zamanında müdahale edilip, büyük tahribata yol açılmaması için" diye konuştu. (DHA)

İLGİLİ HABER: TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN

İLGİLİ HABER: KİMYASAL FABRİKASINDA YANGIN

Öne Çıkanlar