2020 Olimpiyatları ertelenecek mi?

2020 Olimpiyatları ertelenecek mi?
Covid-19 nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi hedefleniyor.

Dünya tarihinin en büyük spor organizasyonlarından olan Olimpiyat Oyunları, ertelenme ihtimali ve seyircisiz oynanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Japonya İdari ve Sivil Hizmet Reformları Sorumlu Bakanı Kono Taro, Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için net bir şekilde "Şimdiden itibaren yaza dek her şey olabilir. Şu an en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Her yöne evrilebilir. Komite B planı ve C planına hazırlanmalı." dedi.

'YEDEK PLANLAR OLMALI'

"Herhangi bir şeyin olması mümkün. Bunu söylemeliyim, olağan bir olimpiyat oyunları ya da seyircisiz oyunlar mümkün." diyen Bakan Taro, "Şimdiden itibaren yaza dek her şey olabilir. Şu an en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Her yöne evrilebilir. Komite B planı ve C planına hazırlanmalı. Yedek planlar olmalı. Durum kolay değil. Gerekli kararı vereceklerdir. Maliyet olarak da elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Gelip izleyecek insanları düşünmeliyiz. Ancak temelde önce sporculara, daha sonra da mümkünse turistlere odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

HALK OYUNLARI İSTEMİYOR

Japon haber organı Kyodo açıkladığı anket sonuçlarına göre, Japon halkının yüzde 80'lik bir kesimi Olimpiyatlar'ın 2021 yazında plananlanan tarihlerde düzenlenmesinin doğru bir fikir olmadığını düşünüyor.

Japonya'da günlük Covid-19 vakaları Ocak 2021 itibariyle çok ciddi bir artış göstermiş ve günlük 7000'e ulaşan vaka sayıları sağlık hizmetlerine talepte yoğunluk yaratmıştı.

Oyunların, 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi planlanıyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar