2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nda hangi ülkeler finale kaldı?

2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nda hangi ülkeler finale kaldı?
Bu yıl 65'incisi gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali Hollanda'da yapıldı.

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen Eurovision 2021 bu yıl virüs tedbirleri altında gerçekleşiyor. Hafta başında Rotterdam kentindeki birinci yarı finalin ardından dün akşam ise ikinci yarı final yapıldı.

Seyircilerin salona girebilmesi için, son 24 saat içinde alınmış negatif test sonucu göstermelerinin zorunlu kılındığı gecede, finalde yarışacak olan 20 ülke belirlenmiş oldu.

Ev sahibi ülke ile birlikte ‘Büyük Beşli’ tabir edilen Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere direkt olarak finale katılıyor. 2019'da birinciliği elde eden Hollanda, 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleme hakkını kazandı.

FİNALE KALAN DİĞER ÜLKELER

Kıbrıs, Arnavutluk, İsrail, Belçika, Rusya, Malta, Portekiz, Sırbistan, Yunanistan, İsviçre, İzlanda, Moldova, Finlandiya, Bulgaristan, Litvanya, Ukrayna, Azerbaycan, Norveç, İsveç, San Marino.

İtalya, Fransa, Bulgaristan, Malta ve İsviçre'yi temsil eden şarkılar favoriler arasında.

TÜRKİYE EN SON 2013'DE KATILDI

Türkiye, TRT Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamayla 2013'ten beri Eurovision'a katılmıyor. Eurovision resmi sitesinde Türkiye'nin şarkı yarışmasına son kez 2012'de katıldığını, TRT'nin çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Eurovision, TRT'nin Avrupa Yayın Birliği'nin bir üyesi olmaya devam ettiğini, istediği zaman yarışmaya yeniden katılma hakkı olduğunu belirtmişti.

OYLAMA NASIL YAPILIYOR?

Eurovision Şarkı Yarışması oylaması yüzde elli televoting ve yüzde elli jüri oylamasının kombine edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Her ülke beğendiği on şarkıyı bir-yedi ve sekiz, on, on iki puan ile ödüllendiriyor. Ülkeler, kendileri için ise oy kullanamıyor.

Büyük final 22 Mayıs 2021 Cumartesi akşamı yine Rotterdam Ahoy'da gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar