22 aydır mücadele eden Türkan Albayrak işine geri döndü

22 aydır mücadele eden Türkan Albayrak işine geri döndü
Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki işinden güvenlik ve arşiv soruşturması çıkarılan Türkan Albayrak 22 aylık direnişin sonunda işine geri döndü.

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan Türkan Albayrak 15 Ağustos 2018'de işten çıkarılmıştı. Gerekçe ise bir çok memurda olduğu gibi güvenlik ve arşiv soruşturmasıydı. 

İşten çıkarılmasının ardından Sarıyer Kaymakamlığı önünde eylem yapan Albayrak işe iade hakkını kazanması hakkında, "Faşizme karşı sokakta direnilebileceğini, kazanabileceğini görmek mutlu ediyor" dedi.

Paşabahçe Devlet Hastanesi'nden sendikalı olduğu için işten çıkarılan Albayrak, burada da işe geri dönüş mücadelesi vermiş: Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde işe başlamıştı. Ancak, 15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL süreci le yeniden işten çıkarıldı. Albayrak 102 kez gözaltına alındı.

'22 AYIM GÖZALTI, İŞKENCE VE HASTALIKLARLA GEÇTİ'

Eşinin rahatsızlanması ile birlikte her gün sürdürdüğü eylemi haftada bir kez yapan Albayrak, "22 ayım gözaltı, işkence ve hastalıklarla uğraşmakla geçti" diyen Albayrak, geçirdiği bu süreç içerisinde ekonomik olarak çok büyük zorluklar yaşadığını kaydetti: "İşinden olmuşsun ve hiçbir gelirin yok. Eşim rahatsız ve sadece onun emekli maaşıyla hastalıkların ve her şeyin üstesinden gelmeye çalıştık. Bu dönemde yoksulluğu hissediyorsun ama bunu da dayanışmayla çözüyorsun" dedi.

'BEKLEMEDİĞİMİZ BİR KARAR ÇIKTI'

İşe iade sürecini anlatan Albayrak, yürütmeyi durdurma kararı talebinin mahkemece redddedilmesinin ardından idari mahkemeden de aynı sonucun alındığını son olarak istinafa başvurduğunu ifade etti. Albayrak, "Bir an önce karar çıksın, biz de Anayasa Mahkemesine başvuralım diye bekliyorduk. Beklemediğimiz bir karar çıktı. Mahkeme hem yürütmeyi durdurdu hem de kaybedilmiş haklarımın ödenmesine karar verdi. Karar aslında yaşadığımız bu dönemde alınan bir karar değildi. Daha çok direniş,  kararın olumlu yönde alınmasına etki etti" şeklinde konuştu.

İşe dönecek olmasının mutluluğunu Mezopotamya Ajansı ile paylaşan Albayrak, "Şimdiki kazanım daha farklı. Burada işten atıldım, atıldığım yerin önünden her gün gözaltına alındım ve şimdi tekrar burada işe başladım. Direnip kazanmanın getirdiği bir mutluluk var. Faşizme karşı sokakta direnebileceğini, sokakta kazanabileceğini görmek mutlu ediyor" dedi. İşine geri döndüğünü gören insanların sevindiğini sözlerine ekleyen Albayrak, "Aslında sevinmelerinin nedeni benim işime geri dönmem değil, onlar için umut olmama seviniyorlar.  İnsanlar benim kazanımımla aslında hakları elinden alınınca ne yapacaklarını gördüler" ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar