240 milyon doz aşı yapılan Çin'de binlerce kişilik festival düzenlendi

240 milyon doz aşı yapılan Çin'de binlerce kişilik festival düzenlendi
Sıkı karantina tedbirleriyle birlikte toplam 240 milyon doz aşının yapıldığı Çin'de düzenlenen festivalde binlerce genç bir araya geldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin çıkış noktası Çin'in Wuhan kentinde binlerce kişilik müzik festivali düzenlendi.

Beş günlük İşçi Bayramı tatilinin ilk iki gününde düzenlenen Wuhan Strawberry Müzik Festivali'ndemaske ve fiziki mesafe gibi kısıtlayıcı tedbirler uygulanmadı. Geçtiğimiz sene online olarak düzenlenen festivalin ilk gününde, bu yıl 11 bin kişinin girişine izin verildi.

Tüm dünyada milyonlarca insanın ölmesine ve hastalanmasına neden olan Cpvid-19 pandemisinin ilk görüldüğü Çin'in Wuhan kentinde sıkı karantina koşullarıyla birlikte vakalar neredeyse sıfırlandı. Cuma günü  tespit edilen 16 yeni vakanın ülke dışından gelen kişilerde görüldüğü açıklandı.

240 MİLYON DOZ AŞI YAPILDI

Çin'in resmi verilerine göre, ülkede şu ana dek toplamda 90 bin 671 vaka görüldü, 4 bin 636 kişi vefat etti. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun bugün açıkladığı verilere göre, ise 270.41 milyon doz aşı yapıldı.    
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar