26 yıl önce gözaltına alınan Tekin’in akıbeti soruldu

26 yıl önce gözaltına alınan Tekin’in akıbeti soruldu
Kayıp yakınları ve İHD Diyarbakır Şubesi, 1994 yılında gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Tekin’in akıbetini sordu

Kayıp yakınları ve İHD Diyarbakır Şubesi, 1994 yılında gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Tekin’in akıbetini sordu. 
 
Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nin her hafta düzenlediği "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 621’incisi, internet üzerinden online gerçekleştirildi. Eylemde bu hafta Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1994 yılında İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerlerin yol kontrolü sırasında gözaltına aldığı ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Tekin’in akıbeti soruldu. Tekin’in hikayesini İHD Eş Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Bataray Saman anlattı.
  
‘SORGUYA GÖTÜRÜLÜRKEN GÖRMÜŞ’
 
Tekin’in kardeşi Bedri Tekin’in o dönem yaşadıklarını İHD’ye anlattığını kaydeden Saman, kardeş Tekin’in "Ağabeyim gözaltına alındıktan sonra onu Lice Jandarma Komutanlığı’nda gören görgü tanıkları var. Annem de ağabeyimin durumunu sormak için gittiği komutanlıkta Ahmet’i gözleri bağlı bir şekilde askerlerin arasında sorguya götürülürken görmüş. Bu sırada annem bağırarak, ağlamaya başlıyor. Annem feryat edince, adının Şahabettin olduğunu sandığımız yüzbaşı annemi darp etmişti. Annemin gözü aldığı darbeler sonucu şişip morarmıştı. Ancak tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Ağabeyimden o tarihten itibaren bir daha haber alamadık" sözlerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar