3 çocuk dayı ve amcalarının istismarına maruz kaldı

3 çocuk dayı ve amcalarının istismarına maruz kaldı
Kozluk'ta yaşanan olayda mahkeme davayla ilgili gizlilik kararı aldı.

HABER MERKEZİ - Batman'ın Kozluk ilçesinde 10, 13 ve 14 yaşlarındaki 3 çocuğun amca ve dayılarının cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı.

Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Mart’ta başlatılan ve gizlilik kararı getirilen soruşturmaya yayın yasağı konuldu.

Çocukların kendi aralarında konuşurken duyulmasıyla ortaya çıkan olayda savcı, delillerin toplanmamış olması, şüphelilerle akrabalık ilişkisinin bulunması, çocukların yaşlarının küçük olması nedeniyle ortaya çıkacak toplumsal infial sonucu yaşanabilecek olayların önlenmesi, kamu düzeninin korunması, çocukların kişilik haklarının korunması ve güvenliği gerekçeleri ile yayın yasağı talep etti. 

HABER YAPILMASI YASAKLANDI

Savcılığın talebini değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, CMK'nın 157/1 maddesi gereğince soruşturmanın gizli devam ediyor olması nedeni ve "Delillerin toplanmamış oluşu ve şüphelinin basın organlarında kişilik haklarına saldırı ihtimalinin bulunması nedeniyle" yayın yasağı kararı aldı. İtiraz yolu açık bırakılan kararda kamuoyunu ilgilendiren haberler dışında her türlü haber yapılması soruşturma tamamlanıncaya kadar yasaklandı. (MA)

Öne Çıkanlar