Belediyeye kayyım olarak atanan kaymakam kendisini müdür atadı: 3 maaş alıyor

Belediyeye kayyım olarak atanan kaymakam kendisini müdür atadı: 3 maaş alıyor
Kurtalan Belediyesi’nde kayyım olarak atanan Kaymakam Çağlar Tekin, kendisini personel alım şirketinin müdürü olarak atayıp, üç ayrı maaş almaya başladı.

Siirt’in Kurtalan Belediyesi’nin HDP’li Eş Başkanı Baran Akgül’ün, 15 Mayıs 2020'de İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından belediyeye kayyım olarak atanan Kaymakam Çağlar Tekin son icraatıyla gündemden düşmüyor. Tekin, kaymakam ve kayyımlık görevinin yanı sıra kendisini personel alım şirketinin müdürü olarak atadı. Bu atama ile Tekin aldığı maaş sayısını da 3’e çıkardı.

‘AMAÇ HALKIN PARASINI YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKMEK’

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre görevden alınan Belediye Eş Başkanı Baran Akgül, HDP’li belediyelere komplo teorileriyle kayyımların atandığını hatırlatarak, "Mesele kayyım olunca hukuk bir kenara bırakıldı. Benim evimde bulunan ajanda da bomba yapım talimatı çıktığına dair haberler iki yıl boyunca işlendi. İddianamede buna dair tek bir kelime geçmedi. İki yıl boyunca bunu işleyen yandaş basın iddianameyi görmedi. Zaten amaçları belliydi. Kayyım atamak ve halkın parasını yandaşlara peşkeş çekmek veya aralarında paylaşmak. Gelinen aşama ve pratikler bunun böyle olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE DENETİM YOK’

Akgül, AKP’li belediyeden borç içinde aldıkları belediyenin borçlarını öderken aynı zamanda hizmet de ettiklerini belirterek, "Göreve gelmemizin ikinci yılı dolmadan uyduruk gerekçelerle kayyım atadılar. Kayyım atanmasının ardından meclis üyelerimizin toplantılara katılmalarına izin vermediler. Şeffaf olmayan bir şekilde kararlar almaya başladılar. Hiçbir şekilde denetim mekanizması yok" dedi.

KENDİNİ ATAYAN KAYYIMIN ŞİRKETTEKİ MAAŞI 13 BİN

Kaymakam Tekin’in kayyım olarak atandığı belediyede kendisini ayrıca personel alım şirketinin müdürü olarak atadığını kaydeden Akgül, şöyle konuştu: "Kaymakamlık maaşının yanı sıra kayyım maaşı alan Kaymakam, müdürlük maaşıyla birlikte aldığı maaş sayısını böylelikle 3’e çıkarmış oldu."

Kendisini personel alım şirketinin müdürü olarak atayan kaymakamın, şirket maaşını ise 13 bin TL’ye çıkardığını söyleyen Akgül, HDP’li belediyelere atanan kayyımların yaptıkları yolsuzlukların sürekli bir hal aldığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar