Türkiye’ye gönderilmek istenen 30 mülteci tepkiler üzerine uçaktan indirildi

Türkiye’ye gönderilmek istenen 30 mülteci tepkiler üzerine uçaktan indirildi
Aralarında 15 Kürt siyasi mültecinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, Türkiye'ye gönderilmek için işkence edilerek bindirildikleri uçaktan indirildi.

Avrupa’ya gitmek üzere Yunanistan’dan Romanya’ya giden ve zorla bindirildikleri uçak ile Türkiye’ye gönderilmek istenen aralarında yaklaşık 15 Kürt siyasi mültecinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi, tepkiler üzerine uçaktan indirildi.

Avrupa’ya gitmek üzere Yunanistan’dan Romanya’ya giden aralarında yaklaşık 15 Kürt siyasi mültecinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi dün kaldıkları otele düzenlenen baskın ile gözaltına alınmıştı.

Kampa götürülecekleri söylenen ancak akşam saatlerinde Bükreş Havaalanı’na getirilen mülteciler, işkence edilerek uçağa bindirilerek Türkiye’ye gönderilmek istendi.

İltica talepleri kabul edilmeyen, kendilerine tercüman sağlanmayan ve bazı belgeler imzalatılan mülteciler, ajansımıza ulaşarak yaşadıklarını anlatmıştı. Gelen tepkiler üzerine mülteciler, uçaktan indirildi. Mülteciler,  görüşmeler neticesinde uçaktan indirildiklerini ve bir arabaya bindirilerek, bilmedikleri bir yere götürüldüklerini ifade etti. Mülteciler, yeniden benzer durum ile karşı karşıya kalma ihtimallerinin bulunduğunu belirterek, insan hakları örgütleri ile dayanışma ve duyarlılık çağrılarını yineledi. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar