Ulaş Bardakçı'yı anan 36 ÖDP'liye soruşturma

Ulaş Bardakçı'yı anan 36 ÖDP'liye soruşturma
Özgürlük ve Demokrasi Partisi üyesi 36 kişi, 1972'de öldürülen Ulaş Bardakçı'yı andıkları için 'terör propagandası' ile suçlanıyor.

Aralarında başkanlar kurulu üyesi, il ve ilçe yönetim meclisi üyelerinin de bulunduğu 36 Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi 19 Şubat 1972'de öldürülen Ulaş Bardakçı'yı mezarı başında andıkları için 'terör propagandası' suçlamasıyla Terörle Mücadele Şubesi tarafından ifadeye çağrıldı. ÖDP'den yapılan açıklamada, "Ulaş Bardakçı ve geçmişte kaybettiğimiz devrimcileri anmak asla suç olamaz" denildi.

ÖDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara’da aralarında Başkanlar Kurulu üyemiz, il ve ilçe yönetim meclisi üyelerimizin de olduğu 36 ÖDP’li, TEM tarafından ifadeye çağrıldı.

TEM tarafından başlatılan soruşturmanın nedeni, 19 Şubat 2019’da, 1972 yılında öldürülen Ulaş Bardakçı’yı mezarı başında anmak.

Terör örgütü propagandası yapma suçlamasıyla açılan soruşturma bir iş güzarlıktan başka bir şey değildir. Ellerindeki zor gücünü pervasızca kullanmaya alışan iktidar güçleri akılla açıklanmayacak saçma iddialarla muhalefeti soruşturmayı marifet sayıyor. Oysa ortaya koydukları iddialar, ileri sürdükleri gerekçeler nasıl bir çaresizlik içinde olduklarının kanıtından başka bir şey olamaz.

Açıklamaya dahi gerek duyulmayacak kadar aleni gerçek şudur ki, Ulaş Bardakçı ve geçmişte kaybettiğimiz devrimcileri anmak suç olamaz, suç sayılamaz, terörle anılamaz.

36 arkadaşımıza yönelik bu soruşturma saçmalığının davaya dönüştürülmeden kapatılmasını bekliyoruz.

Bu vesileyle başta Ulaş Bardakçı olmak üzere emperyalizme karşı ülkemizin bağımsızlığını, sömürüye karşı emekçi halkın özgür geleceği için mücadele etmiş tüm devrimcileri bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Mücadeleleri sürecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar