AKP'li belediye, 7 kez ihale düzenlediği RTE Millet Bahçesi için 4,7 milyon TL harcayacak

AKP'li belediye, 7 kez ihale düzenlediği RTE Millet Bahçesi için 4,7 milyon TL harcayacak
Malatya’daki AKP’li Pütürge Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan adını vereceği millet bahçesi için yedinci kez ihale düzenledi. Proje için belediyenin kasasından 4,7 milyon TL ödenecek.

Millet bahçesi yapmak için düzenlediği altı ihaleden sonuç alamayan Malatya’daki AKP’li Pütürge Belediyesi yedinci ihalede anlaşma sağladı. Toplam bin 63 kilometrekare büyüklüğündeki 13 bin 663 nüfuslu ilçede yapımına başlanan ve isminin ‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ olacağı belirtilen projenin maliyetinin 4 milyon 735 bin TL olduğu belirtildi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Malatya’nın AKP’li Pütürge Belediyesi’nin millet bahçesi inadı yedinci ihalede sonuçlandı. İdare, kente yapılması planlanan millet bahçesi için açtığı ihalelerin ancak yedincisinde sonuca ulaşabildi. İdare ile ZE-AD İnşaat isimli şirket arasında millet bahçesi yapımı için 4 milyon 735 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Pütürge Belediyesi’nin millet bahçesi için açtığı beş ihaleye teklif veren çıkmadı. Millet bahçesi ısrarından vazgeçmeyen idare, altıncı ihaleye teklif aldı ancak teklifin öngörülen maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle bu ihaleyi de iptal etti.

Görsel: Pütürge Belediyesi

AĞUSTOS SONUNA KADAR SÜRE VERİLDİ

Belediye, 15 Nisan 2022’de gerçekleştirilen yedinci ihalede Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi için özel bir inşaat şirketiyle 5 Mayıs’ta 4,7 milyon TL’lik anlaşma yaptı. İlçeye yapılacak millet bahçesinin ağustos ayının sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

AKP'li Pütürge Belediyesi’nin yapımında ısrarcı olduğu millet bahçesine yönelik ihaleler ise şöyle:

•16 Ağustos 2021: Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı ve Meydanı yapımı için ilk ihale düzenlendi. İhaleye teklif veren çıkmadı.

•13 Eylül 2021: İkinci ihale düzenlendi. İdare, bu ihaleye de teklif alamadı.

•23 Ekim 2021: Üçüncü ihale yapıldı, yine teklif veren olmadı.

•8 Ekim 2021: Tekrar şansını deneyen idare bir kez daha teklif alamadan ihaleyi sonuçlandırmak zorunda kaldı.

•7 Mart 2022: Millet bahçesi ısrarından geri adım atmayan idare, yeni bir ihale düzenledi ancak bu ihaleye de hiçbir şirket teklif sunmadı.

•25 Mart 2022: Bir kez deneyen AKP’li belediye bu kez teklif aldı ancak teklifin çok yüksek olması nedeniyle ihaleyi iptal etti.

•5 Mayıs 2022: ZE-AD isimli şirketle 4 milyon 735 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

Öne Çıkanlar