40 yaşın altındakiler gelecekte korkunç şeyler görecek

40 yaşın altındakiler gelecekte korkunç şeyler görecek
Science dergisinde yeni yayınlanan bir araştırmaya göre bugünkü gençler, gelecekte günümüzden çok daha kötü bir Dünya’da yaşayacaklar.

Günümüzde özellikle son yıllarda somut bir şekilde yaşamımızın her alanında hissettiğimiz iklim krizi, elbette gelecek nesilleri daha çok tehlikeye atıyor. Her geçen gün alarmların daha şiddetli bir şekilde çaldığı krize karşı mücadele başlamış iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri şimdiden şiddetli fırtınalar, aşırı sıcaklar, soğuklar ve yağışlarla görünüyor. Bilim insanlarıysa bu kez, konuyu yeniden gelecek nesillere çekti.

Science dergisinde geçtiğimiz gün yayınlanan yeni bir araştırma, gelecek nesillerin günümüze göre kat kat daha fazla ekolojik felakete ve aşırı hava şartlarına maruz kalacağını gösterdi. Yapılan bu araştırma, gelecek için acil ve önemli adımların bir an önce atılması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

"40 YAŞIN ALTINDAKİLER DAHA ÖNCEDEN GÖRÜLMEMİŞ BİR HAYAT YAŞAYACAK"

Webtekno'nun aktardığına göre, NBC News’e konuşan, Science dergisinde yayınlanan araştırmanın başında olan iklim bilimci Wim Thiery, aslında zararın çoktan yapıldığını açıkladı. Thiery, her bir neslin bir önceki nesilden daha şiddetli havalar ve olaylar göreceğini belirtti günümüz neslini şu şekilde uyardı:

"Bugün 40 yaşın altındaki herkes ısı dalgalarına, kuraklığa ve sellere ömür boyu maruz kalma açısından daha önce benzeri görülmemiş bir hayat yaşayacağını keşfettik. Bu, en ılımlı senaryolarda bile geçerli olacak."

"2021'DE DOĞAN ÇOCUKLAR ÇOK DAHA KÖTÜ BİR DÜNYA'DA YAŞAYACAK"

Thiery ve çalışma arkadaşları, araştırmalarında bu yıl doğan çocukların, büyükanne ve büyükbabalarına göre yedi kat daha fazla sıcak hava dalgası, iki kat daha fazla orman yangını ve yaklaşık üç kat daha fazla kuraklıkla karşı karşıya kalacağını belirledi. Öte yandan bilim insanları, bu durumların halen öngörülenden daha da kötüleşebileceğini de ekledi.

Öne Çıkanlar