’42 yıldır devletin virüsüyle uğraşıyoruz’

’42 yıldır devletin virüsüyle uğraşıyoruz’
Lice Belediyesi önünde toplanan bir grup, belediyeye kayyım atanmasını protesto etti.

Lice Belediyesi önünde kayyım atanmasını protesto eden edep yurttaşlar, 42 yıldır devletin virüsüyle uğraştıklarını belirtirken, HDP İlçe Eşbaşkanı Yusuf Teke ise "Dünya bu virüsle nasıl mücadele ettiğini düşünürken, burası Kürtleri nasıl sömüreceğini düşünüyor" dedi. 
 
Lice Belediyesi önünde toplanan bir grup, belediyeye kayyım atanmasını protesto etti. Polis gruba, "Dağılın, eğer dağılmazsanız müdahale edeceğiz" anonsu yaparken, belediye önündeki gruptan bir kadın, "42 yıldır devletin virüsüyle uğraşıyoruz. İrademizle kazandığımız belediyeleri gasp ediyorsunuz. Neden dağılacağız" diyerek tepki gösterdi. Ardından yurttaşlar, "Direne direne kazanacağız" sloganı atıldı. HDP Lice İlçe Örgütü, parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya yurttaşlar ve Lice Belediye Eşbaşkanı Ruken Yılmaz katıldı.
 
'TAMAMEN BİR İŞGAL'
 
Açıklama yapan HDP Lice İlçe Eşbaşkanı Yusuf Teker, bunun bir kayyum olmadığını, tamamen bir işgal olduğunu söyledi. Bunun bir kayyum olmadığını dile getiren Teker, "Elde ettiğimizi, zorla elimizden almak anlamına geliyor. Bu kayyum değil zulümdür. Dünya bu virüsle nasıl mücadele ettiğini düşünürken, burası Kürtleri nasıl sömüreceğini düşünüyor. Bunu kınıyoruz, bizim üstümüze ne kadar gelirlerse biz o kadar yükseleceğiz" dedi.  (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar