50 bin futbolcu sahaları bekliyor: İnşaat işçiliği ve boyacılığa başladılar

50 bin futbolcu sahaları bekliyor: İnşaat işçiliği ve boyacılığa başladılar
Pandemi koşullarında uygulanan tedbirler birçok sektörde olduğu gibi amatör futbolcular arasında da tartışılmaya devam ediyor.

ARTI GERÇEK-Mart ayından bu yana kapalı olan amatör ligde futbolcuların sorunları çözülmüyor.

Artı TV'den Sultan Eylem Keleş'e konuşan Türkiye Amatör Futbolcular Sözcüsü Barış Altıntaş, "10 aydır sahalarımız kilitli. Ne antrenman, ne maç, ne lig hiç birşeyimiz yok" diyerek tepki gösterdi.

50 bin amatör futbolcunun ortak talebi olduğunu söyleyen Altıntaş, "Corona dediler, pandemi dediler ama Süper Lig oynanıyor, 2. ve 3. lig oynanıyor neden amatör lig oynanmıyor? Edirne'den Ardahan'a binlerce futbolcu sıkıntıda. 10 aydır spor yapamıyoruz maddi manevi kayıbımız çok fazla" ifadelerini kullandı.

Güvencesiz çalıştıkları için hiç bir maddi destekten de yararlanamadıklarını söyleyen Barış Altıntaş, "Amatör ligde zaten çok az para kazandık, Süper Lig gibi milyonlar kazanmış olsaydık 10 ay değil 10 yıl sürsün ama bizim kazandığımız bir para yok" diyerek sorunun bir an önce çözülmesini talep etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Mehmet Düşmez ile görüştü. Ancak sorunların çözümüne dair bir adım atılmazken Düşmez, "Amatörler evde barfiks çeksin" dedi.

'BİRÇOK FUTBOLCU İNŞAAT İŞÇİSİ, TAMİRİ VE BOYACI OLDU'

Süper Lig'in oynatılıyor, amatör ligin ise oynanmamasını Altıntaş, "Çünkü amatörde para yok" diyerek özetliyor. 10 ayın ardından sporcuların geri dönüşünün çok zor olacağını söyleyen Altıntaş, 50 bin amatörden belki de 10 bininin bu alanı bıraktığını ve bir o kadar da insanın aldığı kilolar nedeniyle devam edemeyeceğini söyledi. Konya Doğanaltı futbolcusu Ümit Kocabaş, birçok arkadaşının inşaat sektöründe, tamirci veya boyacı oluğunu söyledi. Altıntaş gibi Kocabaş da çifte standarta tepki gösterek "Voleybol, basketbol kapalı alanda oynanmaya devam ediyor ancak amatör ligler devam etmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar