6 asırlık Tarihi Bayezid Paşa Medresesi de TÜGVA’ya tahsis edilmiş

6 asırlık Tarihi Bayezid Paşa Medresesi de TÜGVA’ya tahsis edilmiş
Bursa’daki 6 asırlık Tarihi Bayezid Paşa Medresesi’nin TÜGVA kullanımına tahsis edildiği ortaya çıktı. Medrese, TÜGVA Bursa Temsilciliği olarak kullanılmaya devam ediyor.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 15. yüzyılın başında inşa edilen ancak zamanla deprem ve bakımsızlıklar nedeniyle tamamen yer altında kalan Tarihi Bayezid Paşa Medresesi, 2016 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından rekonstrüksiyon uygulaması yapılarak kullanıma açıldı. Ardından medrese, Yüksek İstişare Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) kullanımına tahsis edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfasında yer alan bilgiye göre, 2017 yılında Erdoğan tarafından istifaya zorlanan dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ve Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılan Bayezid Paşa Medresesi’nin yapımı için 3,5 milyon TL harcandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜGVA iş birliği ile eğitim alanında faaliyetlerin yapılacağı iddia edilen tarihi bina, TÜGVA Bursa Temsilciliği olarak kullanılmaya devam ediyor.

‘VAKIFLAR BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ GİBİ KULLANILIYOR’

İleri Haber’den Ersan Kınık'a değerlendirmede bulunan CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Cemil Ocak; vakıfların, bir siyasi partinin emrine girmiş gibi kullanılmasının birçok yurttaşı rahatsız ettiğine dikkat çekerek şu sözleri kaydetti:

"Vakıfların bu şekilde bir siyasi partinin emrine girmiş gibi, bir siyasi partinin arka bahçesi gibi kullanılması benim gibi birçok vatandaşı da rahatsız ediyor. Bu hoş bir davranış biçimi değil. Buradan, kamuda hizmet alanların referans kaynağı olması doğru da değildir, ahlaki de değildir. Adalet ve hukuk açısından, eşitlik ilkesi açısından da doğru değildir.

Dolayısıyla da bakanlar kurulu kararıyla, kamu hizmeti veriyor diye kamuya ait taşınmazların bu tür vakıflara tahsis edilmesi, diğer vakıflara karşı eşit bir yaklaşım değildir. Vakıflar, asla siyasi bir destek alarak, siyasi bir amaçla hizmet vermemelidir."

Öne Çıkanlar