628 mühendis, mimar ve şehir plancısı: Gezi onurumuzdur, tutuklular serbest bırakılsın

628 mühendis, mimar ve şehir plancısı: Gezi onurumuzdur, tutuklular serbest bırakılsın
Gezi Davası'ndaki hukuksuz karara karşı 628 mühendis, mimar ve şehir plancısı ortak bir metni imzalayarak Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde süren adalet nöbetine teslim etti.

Gezi Davası’ndaki hukuksuz karara karşı 628 mühendis, mimar ve şehir plancısı ortak bir metni imzalayarak Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde süren adalet nöbetine teslim etti. Gezi Davası’nda ceza alanlara sahip çıktıklarını ifade eden mühendis, mimar ve şehir plancıları, kendilerinin de Gezi’de olduklarını ifade etti ve tüm meslektaşlarını da Gezi tutuklularının sesi olmaya çağırdı.

Mühendis, mimar ve şehir plancılarının açıklaması şöyle:

25 Nisan’da görülen Gezi Parkı Davası’nda Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Osman Kavala hakkında ağır hapis cezaları verildi.

Gezi Parkı Direnişinde, parkına, kentine, memleketine, onuruna sahip çıkan milyonlarca insan gibi biz mühendisler, mimarlar, şehir plancıları da Gezi Parkı’ndaydık, bugün de hukukun zedelendiği kararın karşısındayız, buradayız.

Tıpkı mesleki teknik bilgisini ve hayatını yaşanabilir bir kent mücadelesine adamış Mimar Mücella Yapıcı gibi; tıpkı kentine, mesleki sorumluluğuna sahip çıkarak Gezi Parkı mücadelesinde yer alan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman gibi; tıpkı mesleğini kentin ve emeğin hakları için kullanan Avukat Can Atalay gibi.

Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Direnişi Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımızın da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçası olduğunu, somut deliller olmadan hukuki değil siyasi kararlar ile tutuklanan, hapis cezası verilen bu değerli insanların arkasında olduğumuzu bu imzalar ile duyuruyoruz.

Bu ülkenin üreten, mesleki bilgisini, sorumluluğunu aydınlık bir gelecek için kullanmayı ilke edinmiş mühendisleri, mimarları şehir plancıları olarak; adalet için, karanlığa karşı verilen mücadelede en ön sıralarda olacağımızı ve korkmayacağımızı ifade ediyor ve parklarımıza, kentlerimize, meslek onurumuza sahip çıkacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Aşağıda imzası bulunan 628 mühendis mimar şehir plancı, tüm meslektaşlarımızı Gezi tutuklusu arkadaşlarımızın sesi olmaya davet ediyoruz.

Gezi Parkı tutukluları derhal serbest bırakılsın!

#GeziOnurumuzdur!

Dayanışmayla!

İmzacı listesi için tıklayınız.

Öne Çıkanlar