Evli olduğu kadını öldüren erkeğin, 6284 sayılı kanun için 'iftira yasası' dediği ortaya çıktı

Evli olduğu kadını öldüren erkeğin, 6284 sayılı kanun için 'iftira yasası' dediği ortaya çıktı
Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Ankara'da evli olduğu kadını öldüren Zeynel Korkmaz isimli erkeğin, sosyal medyada 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u hedef alan paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan kadın cinayetinde; Ankara'nın Mamak ilçesi Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan Reyhan Korkmaz, evli olduğu Zeynel Korkmaz isimli erkek tarafından katledildi. Olay ardından gözaltına alınan fail Zeynel Korkmaz’ın daha önce de Reyhan Korkmaz'ı şiddete maruz bırakması nedeniyle hakkında uzaklaştırma kararı olduğu öğrenildi.

'İFTİRA KANUNU' DİYE HEDEF ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Katil Korkmaz'ın, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 'iftira yasası' olduğunu savunduğu ortaya çıktı.

Korkmaz'ın paylaşımlarında, "6284 sayılı kanun tamamen yuva yıkmaya suçu gunahı olmayan çocukları kullanarak şiddeti önlemeye değil tam tersi şiddetti adetta yol açmaya yönelik. Erkeğin elini kolunu bağlayıp çaresiz bırakan. Türk aile yapısıyla, örf ve adetlerimize aykırı bir yasa" dediği görüldü.

7 Ocak 2021 tarihli bir paylaşımda ise, "Bütün bu kadın cinayetlerin tek sebebi 6284 sayılı iftira kanunu. Bir Allah kulu, aklı başında gerçek bir devlet adamı çıkıpta diyemiyor. Bu yasa ülkemize yaşam tarzımıza örf ve adetlerimize Türk aile birliğine yakışmayan, onaca aileyi dağıta bir iftira yasasıdır diye" ifadelerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar