65 yaş üstü kısıtlamaları: İktidar kalan ömrümüzü çürüttü

65 yaş üstü kısıtlamaları: İktidar kalan ömrümüzü çürüttü
İlk Covid-19 vakasının görüldüğü tarihten bu yana 65 yaş üstü yurttaşlar kısıtlamalara tabi tutuldu.

Türkiye’de ilk Coronavirus vakasının görüldüğü 11 Mart 2020’den beri çeşitli yaş gruplarına kısıtlamalarda gündeme geldi. 65 yaş üstü grup hastalığı en ağır şekilde geçireceği gerekçesiyle kısıtlama uygulanan öncelikli gruplar haline geldi. Kısıtlamalar ve uygulanış biçimi bu nüfusu fiziki ve ruhsal sağlığın yanında ekonomik olarak da etkiledi.

Pandemi yasaklarıyla birlikte huzursuz günler geçirdiklerini aktaran 68 yaşındaki Teterhan Milas, pandemi yasaklarından kaynaklı birçok zorlukla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Birçok insanımızın cebinde tek kuruş para yok. İnsanlarımız 17 günlük kapanma nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ceplerindeki son kalan birkaç kuruşu da kullandı. Kapanma sona erdikten sonra insanların cebinde para kalmadığı için aile içi yaşamları olumsuz etkilenecek" dedi.

‘UYGULANAN YASAKLARDAN BİR ŞEY ANLAMADIK’

Kısıtlamalardaki tutarsızlıklara dikkati çeken Milas, "Uygulanan yasaklardan bir şey anlamadık. Bazıları partiler, miting ve kongreler gerçekleştiriyor. Gerçekleştirdikleri kongre ve mitinglere de hınca hınç insan dolduruyorlar. Sanki düzenlenen kongre mitinglerde virüs yok. İki insan yan yana gelince yasağı gerekçe göstererek engelleme yapıyorlar. Bu durumda insanların kafasında soru işaretleri kalıyor" ifadelerinde bulundu. 

‘İKTİDAR BİZLER İÇİN BİR ÇARE BULMALI’

Uygulanan yasaklardan en fazla "yoksul" kesimin etkilendiğini dile getiren Milas, "65 yaş üstü kişiler olarak artık rahatça gezebilmek istiyoruz. 1 buçuk yıldır hastalıktan dolayı iş imkanı da yok. Bir evde 6 çocuktan hiçbiri çalışmıyorsa hayat daha çok zorlaşır. Türkiye’nin aşı politikasını da eleştiren Milas konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sağlık konusunda 1 buçuk yıldır hiç mi ilaç bulamaz? Hastalık git gide çoğalıyor, geçen sene bu kadar fazla değildi. İktidar bizler için bir çare bulmalı. Evde oturmaktan sıkıldık" diye belirtti.

‘EVLERE KAPANARAK HASTALIĞIMIZ DAHA KÖTÜYE GİDİYOR’  

Yüksekova’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 79 yaşındaki Mustafa Sevdin, "iktidarın politikası kalan ömrümüzü çürüttü" diyerek tepki gösterdi. Artık dayanacak güçleri kalmadığını belirten Sevdin, "Yaklaşık 1 buçuk yıldır evden dışarıya çıkamıyor, arkadaşlarımın yanına gidemiyorum. Komşularımla oturup bir çift laf bile edemiyorum. Biz yaşlılar, çok oturmamalıyız, kan dolaşımı için yürümemiz gerekiyor. Hastalığımız varsa bile, temiz hava da gezerek ve dolaşarak daha çabuk iyileşiyoruz. Evlere kapanarak hastalığımız daha kötüye gidiyor" şeklinde konuştu. İktidarın politikalarından beklentilerinin kalmadığını söyleyen Sevdin, "Tek isteğimiz dünya halklarının bu hastalıktan bir an önce kurtulmasıdır. Başka da kimseden bir beklentimiz kalmadı" şeklinde konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar