68 önderlerini anan müzisyen Erdal Bayrakoğlu’na dava

68 önderlerini anan müzisyen Erdal Bayrakoğlu’na dava
Müzisyen Erdal Bayrakoğlu’na 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması 8 Haziran’da Ankara'da görülecek.

Müzisyen Erdal Bayrakoğlu’na "Terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla dava açıldı. Bayrakoğlu’nun sosyal medya hesaplarından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anması; Almanya’da düzenlenen İbrahim Kaypakkaya etkinliğine çağrı yapması; Nuriye Gülmen ve Semih Özakçaya ile dayanışması; Grup Yorum şarkılarına vokallik yapmasına dair paylaşımları davaya gerekçe olarak gösterildi. Bayrakoğlu’na yurt dışına çıkış yasağı konurken davanın ilk duruşması 8 Haziran’da Sıhhiye’deki Ankara Adliyesinde görülecek.

'İDDİALAR; TEMELSİZ VE ASILSIZ'

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayrakoğlu "İçinden geçtiğimiz sancılı günlerde payımıza düşenin yalnızca bir virüs enfeksiyonu olmadığını kaygı ve şaşkınlık içinde görüyoruz. Her gün biraz daha yoksullaştırıldığımız, aklımızla dalga geçercesine avutulduğumuz, itilip kakıldığımız, susturulmaya, baskı ve zulümle sindirilmeye çalışıldığımız, tehdit ve taciz edildiğimiz, ezildiğimiz hepimizin malumu... Haksızlıkların, acıların ve kötülüklerin karşısında saf tutup sevgiyi, güzelliği, hak ve adaleti üstün değer olarak önceleyen, bu eksende yaşam süren, dünya görüşü ‘hümanizm’ çizgisinde şekillenmiş Metin Akpınar, Müjdat Gezen ve Orhan Aydın gibi ustalardan sonra sıra bana da gelmiş... Tek derdi, insana dair ne varsa sanatıyla anlatmak isteyen bizleri susturmak olan hakim güç, temelsiz, asılsız ve mesnetsiz iddia ve iddianamelerle beni ve 28 yıllık sanatımı da yargılama acziyetine düşmüştür" dedi.

'SUSMADIM, SUSMAYACAĞIM'

Müzik yapmaya ve ses çıkarmaya devam edeceğini belirten Bayrakoğlu "2017 yılında sosyal medya hesaplarımda konser afişleri, anmalar, işleri ve ekmekleri için mücadele veren insanların hak talepleri, birçok sanatçıyla beraber Grup Yorum albümünde yaptığım vokal haberi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı ile ilgili paylaşımlarım ‘örgüt propagandası’ olarak nitelendirilip cezalandırılmama hükmedilmiştir. Sanatı ve sanatçıyı susturmaya çalışanlar bilmelidir ki sanat, salt performans ile karşılık bulmaz. Düşünceyle, ilerilicilikle, haksızlık karşısında çıkardığı sesle güçlüdür. 28 yıldan bu yana bu ülkede müzik yapan ve kitlelerle buluşan ben, son nefesime kadar sizlere müzik yapmaya ve haksızlıklara ses çıkarmaya devam edeceğim. Susmadım, susmayacağım, susmayacağız..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar